Πώς μπορεί το Ηράκλειο να έχει τουριστικά οφέλη;

615

Τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται προκειμένου το Ηράκλειο να μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει την κορυφαία διάκριση ως πόλη του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού  στην Ευρώπη για το 2017 συζήτησαν χθες στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την καθιερωμένη ετήσια λίστα του Euromonitor,  Top 100 City Destinations, που παρουσιάστηκε στις 7 Νοεμβρίου στο World Travel Event του Λονδίνου, την τρέχουσα σεζόν (και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου) το Ηράκλειο σημείωσε αύξηση αφίξεων 11% σε σχέση με πέρυσι.

Το ποσοστό αφορά επισκέπτες που φθάνουν και παραμένουν στην πόλη για ένα εικοσιτετράωρο τουλάχιστον. Με αφορμή αυτή την πρωτιά,  ο δήμαρχος συναντήθηκε χθες το πρωί με τον πρόεδρο του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή, τον πρόεδρο των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη, τον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, καθώς και τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Gian Andrea Garancini προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη σημαντική συμβολή τους στην αναβάθμιση του τουριστικού ρεύματος προς την πόλη

. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος δήλωσε: «ο τίτλος του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού στην Ευρώπη  από μια εκ των κορυφαίων εταιρειών έρευνας αγοράς παγκοσμίως  μάς γεμίζει ικανοποίηση και επιβεβαιώνει την τεράστια δυναμική του Ηρακλείου.

Αξίζουν συγχαρητήρια για αυτήν την πρωτιά σε όλους τους ανθρώπους  που εργάζονται σκληρά για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης: τον αερολιμενάρχη, τον πρόεδρο του ΟΛΗ, τους τουριστικούς πράκτορες, τους ξενοδόχους και την Αρχαιολογία που διαφυλάσσει διαχρονικά την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Φυσικά και στο Τμήμα Τουρισμού και τον εντεταλμένο Σύμβουλο του Δήμου Ηρακλείου.  Ευελπιστούμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.  Όλος ο σχεδιασμός των έργων και των δράσεών μας,  άλλωστε,  έχει ως βασικό στόχο να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το διάστημα παραμονής μέσα στην πόλη των τουριστών που φθάνουν στο Ηράκλειο.

Από την πλευρά μας, ως  δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το Ηράκλειο διεθνώς με όποιον τρόπο μπορούμε, να επενδύουμε στην εξωστρέφεια, να προσπαθούμε για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την καθιέρωση πολιτιστικών θεσμών, όπως το Φεστιβάλ Πιάνου και το καινούργιο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου και κυρίως να προωθούμε τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, μέσω της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας που έχουμε συστήσει.

Θα συνεχίσουμε  επίσης την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί με τον περιφερειάρχη,  από την πρώτη στιγμή της θητείας μας,  ώστε ο αερολιμένας “Νίκος Καζαντζάκης” να αποκτήσει την εικόνα που του αρμόζει.  Όπως έχουμε πει πολλές φορές, θέλουμε ένα Ηράκλειο- μητροπολιτικό κέντρο της Μεσογείου. Η έρευνα του Euromonitor  δείχνει ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για να το πετύχουμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει