Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ: Στρατιωτικός γιατρός και… σούπερ αθλητής

1.623

Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Πολεμικής Αεροπορίας, Οδοντιατρείου και οικογένειας. Είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας στο χώρο του, με διακρίσεις, συνεχείς μετεκπαιδεύσεις και μεταπτυχιακό.

Και πρόσφατα έγινε ένας από τους 126 άνδρες απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Σχεδόν τυχαία. Ο λόγος για τον Στρατιωτικό Οδοντίατρο της Πολεμικής Αεροπορίας και προϊστάμενο της Υγειονομικής Υπηρεσίας στην 133 Σμηναρχία Μάχης, Εμμανουήλ Φραγκιαδάκη.

Ο Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης στο οδοντιατρείο του
Ο Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης στο οδοντιατρείο του

Ο στρατιωτικός οδοντίατρος, που διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της πόλης, τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια έμεινε ελάχιστες φορές εκτός αθλητισμού.
Από τα γυμνασιακά του κιόλας χρόνια, ασχολούνταν με το στίβο και συμμετείχε σε παγκρήτιους και πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες στις μεσαίες αποστάσεις.
Έχει κατορθώσει να σκαρφαλώσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε παγκρήτιους αγώνες και να φθάσει ως την 4
η θέση σε πανελλήνιους. Πολλές φορές έχει κατακτήσει ηλικιακά ρεκόρ διαδρομής σε τοπικούς αγώνες της Κρήτης.

Ο οδοντίατρος Μανώλης Φραγκιαδάκης έκανε μια αναγκαστική «παύση» για κάποια χρόνια ως έφηβος για να αφοσιωθεί στις Πανελλήνιες εξετάσεις και στην εισαγωγή του στο Οδοντριατρικό ΣΣΑΣ, που εισήχθη δεύτερος. Τελείωσε τις σπουδές του μεταξύ των 10 καλύτερων φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε αμέσως μετά μετεκπαιδεύσεις χειρουργικής στόματος και εμφυτευματολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, επανήλθε σταδιακά στον αθλητισμό, τον οποίο ο ίδιος θεωρεί χόμπι, συμμετέχοντας σε στρατιωτικούς αγώνες, σε αγώνες τρεξίματος, όπως το Run Greece και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Από τον αγώνα στον οποίο πέτυχε το ρεκόρ που του εξασφάλισε την εισαγωγή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου
Από τον αγώνα στον οποίο πέτυχε το ρεκόρ που του εξασφάλισε την εισαγωγή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου

Παραμένοντας πιστός στο χόμπι του και χωρίς να επιδιώκει τον πρωταθλητισμό, κατάφερε να επιτύχει το επιθυμητό όριο με τη Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου, που του έδωσε το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, στο οποίο συμμετέχουν μόλις 126 απ’ όλη την Ελλάδα.

«Ήταν μια πολύ ευχάριστη προσωπική έκπληξη» αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στην «Π» για να προσθέσει πως η επιλογή του να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και μετά τη Σχολή, ήταν περισσότερο ένα χόμπι και μια δραστηριότητα για καλή φυσική κατάσταση. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν είδε ποτέ τον αθλητισμό υπό το πρίσμα του πρωταθλητισμού, αφού τον ενδιαφέρει κυρίως η εκγύμναση.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζει την ικανοποίηση του που κατάφερε με την επίδοση του να είναι ο μοναδικός αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου, που θα εκπροσωπήσει την ομάδα στην Ελλάδα.

Αναφέρεται ότι, εκτός από τον Στρατιωτικό Οδοντίατρο Μανώλη Φραγκιαδάκη, το Ηράκλειο εκπροσωπούν ακόμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου με την ομάδα του ΟΦΗ, έξι ακόμα αθλητές και ειδικότερα οι Σαριδάκης Ιωάννης, Βουρεξάκης Ανδρέας, Παπαδάκης Σταμάτιος, Σηφάκης Εμμανουήλ, Στεφανάκης Εμμανουήλ και Τζιώτης Νικηφόρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει