Το Ηράκλειο έσπασε τα κοντέρ στον τουρισμό!

551

Το Ηράκλειο κέρδισε τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού του 2017 στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με στοιχεία του Euromonitor, η κρητική πόλη υποδέχθηκε 11% περισσότερους τουρίστες από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Η εν λόγω λίστα, όμως, έχει και άλλο ελληνικό… άρωμα.

Στη δεύτερη θέση, με αύξηση 10% εμφανίζεται η Αθήνα, που τους τελευταίους μήνες κατάφερε να ενισχύσει το προφίλ της και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το «χάλκινο» μετάλλιο κατέκτησε η τουρκική πόλη Αρτβίν, μια πόλη της βορειοανατολικής Τουρκίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άκαμψι, με αύξηση 9%.

«Το Ηράκλειο είναι το πρώτο μέρος [σ.σ. της Κρήτης] που συναντούν όσοι φτάνουν με αεροπλάνο ή πλοίο στο νησί. Είναι μια σκονισμένη, φασαριόζικη πόλη, όπου οι οδηγοί κορνάρουν συνεχώς και ακούγονται αδιάκοπα σκούτερ που κινούνται στους στενούς δρόμους» γράφει για την ο Κρίστοφερ Σόμερβιλ, δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

O ίδιος όμως σπεύδει να συμπληρώσει ότι η πόλη έχει ακόμη ατμόσφαιρα «αρχαίας μεσογειακής πόλης» ενώ οι επισκέπτες της μπορούν να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία της περπατώντας με τα πόδια.

Το δημοσίευμα τονίζει παράλληλα ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου φιλοξενεί τα σπουδαιότερα μινωικά ευρήματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός είναι η πόλη Ντενπασάρ της Ινδονησίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η Ντενπασάρ κατάφερε να διπλασιάσει τους τουρίστες της μέσα σε μόλις μια χρονιά. Η Τζακάρτα πάλι σημείωσε επίσης εντυπωσιακή αύξηση, κάτι λιγότερο από 50%. Κατά ένα τρίτο αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών στο Δελχί της Ινδίας, τονίζεται επίσης.

Κυριαρχούν οι ασιατικοί προορισμοί

Σε παγκόσμιο επίπεδο και σε ό,τι αφορά σε καθαρό αριθμό επισκεπτών φαίνεται ότι κυριαρχούν οι ασιατικοί προορισμοί, με έξι πόλεις να εμφανίζονται στο top 10. Παρά τη μείωση 3,2%, το Χονγκ Κονγκ αναδείχτηκε ο «βασιλιάς» των τουριστικών προορισμών, με 25,7 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο. Μέχρι το 2025, το Euromonitor εκτιμά ότι η πόλη θα υποδέχεται 44,1 εκατ. τουρίστες -αριθμός σχεδόν ίσος με τον πληθυσμό της Αργεντινής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει