Η ΑΝΕΚ LINES αρωγός της ημερίδας: “WE DO LOCAL-Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία…

Διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τριτογενή/ξενοδοχειακό”

337

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “We Do Local – Όταν η παράδοση συναντά τη φιλοξενία…Διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τριτογενή/ξενοδοχειακό” που διοργάνωσε η εταιρεία “Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.”,  χθες Κυριακή (15/10) στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑNEK LINES στα Χανιά.

Ξενοδόχοι, παραγωγοί και φορείς της Κρήτης ενημερώθηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας για το “We Do Local”, το νέο πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων και πλοίων, και πώς αυτό συμβάλει στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας μέσω της αλληλεπίδρασης με τον πολιτισμό, τον αγροδιατροφικό τομέα και τις τοπικές κοινωνίες, συνθέτοντας έτσι ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να δώσει το στίγμα για την βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Κατά την έναρξη της ημερίδας ο πρόεδρος της “Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ” Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο σκοπός της εταιρείας είναι η προώθηση του προτύπου “We Do Local” στην Ελλάδα και το Εξωτερικό μέσα από πληθώρα προωθητικών ενεργειών, η ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου των μελών του καθώς και η προώθηση όλων των πιστοποιημένων μελών του στις εκάστοτε ενδιαφερόμενες αγορές.

ΚΟΣΜΙΚΑ: Η ΑΝΕΚ LINES αρωγός της ημερίδας: “WE DO LOCAL
Ο δ/νων σύμβουλος της “Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.” Ανδρέας Μεταξάς αναφερόμενος στο “We Do Local” κατά τον σύντομο χαιρετισμό του

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία ΑΕ, που χειρίζεται το πρότυπο “We Do Local”, Ανδρέας Μεταξάς, ανέφερε: “Στόχος μας είναι να διαδώσουμε τα τοπικά ήθη και έθιμα, να παρουσιάσουμε  την τοπική κουζίνα, να υποστηρίξουμε τους τοπικούς παραγωγούς, να στηρίξουμε το τοπικό εργατικό δυναμικό, λειτουργώντας πάνω από όλα με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία”

Στο πλαίσιο της ημερίδας ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες που έλαβαν χώρα από διακεκριμένους προσκεκλημένους επιχειρήσεων και εμπλεκόμενων φορέων του τουριστικού και αγροδιατροφικού τομέα, όπως ο κύριοι Καραταράκης, Κόντης, WE DO LOCAL¨Στο πνεύμα του "πράττωμεν τοπικά" οι νόστιμες κρητικές γευστικές επιλογές που προσέφερε η ΑΝΕΚ στους συνέδρους.Μπαμπαγιούρης, Λυραράκης, Μαρκαντωνάκης και Κορτέσης.

 

Το “We Do Local” είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκαεπτά σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης και της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και την Local Food Experts sce. Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση τη φιλοσοφία του We do local, πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών που πράττουν για τη στήριξη και προβολή του τόπου τους. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται, προωθούνται για τις υπηρεσίες τους μέσω του  ενιαίου σήματος του We do local, λαμβάνοντας έτσι στα χέρια τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης.

WE DO LOCAL - ΑΝΕΚ
Ο Δρ Αλέξιος Πατάπιος Κόντης, υπεύθυνος Μάρκετινγκ Ελληνικού Πρωινού – δεύτερος από δεξιά – αναλύει το θέμα: “Ελληνικό Πρωινό – Το κλειδί στη φιλοξενία”

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ, με την υποστήριξη και συνεργασία της ΑΝΕΚ LINES.

Στο πνεύμα του “πράττωμεν τοπικά” και οι νόστιμες κρητικές γευστικές επιλογές που επεφύλαξε η ΑΝΕΚ στους συνέδρους κατά τη διάρκεια της ημερίδας. Μάλιστα κατά την έξοδό τους οι παριστάμενοι παρέλαβαν συμβολικά δώρα, μεταξύ των οποίων ένα καλαίσθητο λεύκωμα που κυκλοφόρησε για τα 50 χρόνια της ΑΝΕΚ.

WE DO LOCAL - ΑΝΕΚ
Αναμνηστική φωτογραφία με την ολοκλήρωση της ημερίδας. Διακρίνονται μεταξύ άλλων, πέμπτος από αριστερά ο Δ/νων Σύμβουλος της “Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.” Ανδρέας Μεταξάς, δίπλα του η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προώθησης του We Do Local Μαριγιάννα Χαλκιαδάκη. Δεξιά της ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιώργος Κατσανεβάκης και αριστερά του ο πρόεδρος της “Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.”, Γιάννης Βαρδινογιάννης.

50 Χρόνια δυναμικής παρουσίας ΑΝΕΚ LINES

50  Χρόνια με σεβασμό στον τόπο και την παράδοση

50 Χρόνια ΑΝΕΚ LINES. Kαι συνεχίζουμε με πλώρη το μέλλον!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει