Το αεροδρόμιο Ηρακλείου ψηφίστηκε ως ένα από τα χειρότερα!

622

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου ψηφίστηκε ως το χειρότερο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο για το 2017, σύμφωνα με τις κριτικές ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα  Sleeping in the Airports. Όγδοο στην κατάταξη με τα χειρότερα αεροδρόμια βρίσκεται το αεροδρόμιο Χανίων.

Όσον αφορά το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ψηφίστηκε 15ο καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου.

Στην ετήσια έρευνα επιβατών, η ιστοσελίδα ρώτησε τους ταξιδιώτες να αξιολογήσουν τα αεροδρόμια της Ευρώπης βάσει της γενικής εμπειρίας που είχαν σε αυτά.

Τα κριτήρια επιλογής ήταν τα ακόλουθα: Άνεση, υπηρεσίες-υποδομές-διαθέσιμες δραστηριότητες, επιλογές εστίασης, ασφάλεια-μετανάστευση, εξυπηρέτηση πελατών, καθαριότητα, πλοήγηση και ευκολία στις μετακινήσεις και τέλος δυνατότητα ύπνου των επιβατών στους χώρους του αεροδρομίου.

Φέτος, οι ταξιδιώτες έδωσαν υψηλότερες βαθμολογίες όχι απλώς στους μεγάλους κόμβους αερομεταφορών που παραδοσιακά κρίνονται ικανοποιητικοί, αλλά και σε μικρότερα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Αεροδρόμια όπως του Ταλίν, του Πόρτο και του Δουβλίνου αποδεικνύουν ότι η ικανοποίηση των βασικών αναγκών των επισκεπτών είναι ίσως σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο.

Καλύτερα αεροδρόμια ψηφίστηκαν το Vantaa Airport στο Ελσίνκι, το αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία, το αεροδρόμιο του Ταλίν στην Εσθονία, το αεροδρόμιο Kloten της Ζυρίχης στην Ελβετία καθώς και το Schiphol στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Στα 10 χειρότερα τα 4 είναι ελληνικά

Η κατάταξη με τα 10 χειρότερα αεροδρόμια είναι η εξής:

  1. Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, Ελλάδα (HER)
  2. Διεθνής Αερολιμένας Ρόδου, Ελλάδα (RHO)
  3. Paris Beauvais-Tillé, Γαλλία (BVA)
  4. Εθνικός Αερολιμένας Σαντορίνης, Ελλάδα (JTR)
  5. Διεθνές Αεροδρόμιο Cluj, Ρουμανία (CLJ)
  6. Διεθνής Αερολιμένας Ρώμης Ciampino, Ιταλία (CIA)
  7. Αεροδρόμιο Λονδίνο Λούτον, Ηνωμένο Βασίλειο (LTN)
  8. Διεθνής Αερολιμένας Χανίων, Ελλάδα, Ελλάδα (CHQ)
  9. Αεροδρόμιο Berlin Schönefeld, Γερμανία (SXF)
  10. Αεροδρόμιο Βερολίνου Tegel, Γερμανία (TXL).
Μπορεί επίσης να σας αρέσει