2η Πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου ΗΡΑΚΛΕΙΟ – CANDIA

383

Την Τρίτη 26/09/2017 & ώρα 21.00 ο Ροτ. Όμιλος ΗΡΑΚΛΕΙΟ–CANDIA πραγματοποίησε την 2η Πανηγυρική Συνεστίαση Σεπτεμβρίου, στο Marin dream Hotel, με ομιλήτρια την κα ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ,  Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο Κέντρο Χορού Δήμου Ηρακλείου και με θέμα ομιλίας:

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ –  Τα συναισθήματα διδάσκονται;

Στην εκδήλωση αυτή μας τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι και υποστηρικτές του Ομίλου μας.

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ομιλία και τις διαφάνειες που προβλήθηκαν. Το γλαφυρό ύφος, ο μεστός λόγος και ο παραστατικός τρόπος ομιλίας κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

…Η οικογενειακή ζωή είναι το πρώτο σχολείο της συναισθηματικής μάθησης. Σ’ αυτό το οικείο και πολύ προσωπικό χωνευτήρι μαθαίνουμε τι αισθανόμαστε για τον εαυτό μας και πώς οι άλλοι θα αντιδράσουν στα συναισθήματά μας• μαθαίνουμε πώς να σκεφτόμαστε για τα συναισθήματα αυτά και τι επιλογές έχουμε ν’ αντιδράσουμε• πώς να κατανοούμε και να εκφράζουμε τις ελπίδες και τους φόβους μας.

2η Πανηγυρική συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου ΗΡΑΚΛΕΙΟ - CANDIA

Αυτό το συναισθηματικό σχολείο λειτουργεί όχι μόνο μέσα από αυτά που οι γονείς λένε ή κάνουν άμεσα, αλλά επίσης με το προσωπικό τους παράδειγμα όταν διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους τόσο ως άτομα, όσο και ως σύζυγοι….

Τα οφέλη της Συναισθηματικής Αγωγής για ένα παιδί:

 Χτίζει ικανοποιητικές – υγιείς     σχέσεις με τους ανθρώπους      γύρω του.

 Αναγνωρίζει την αξία του.

 Αποκτά συναισθηματική   ωριμότητα.

 Πετυχαίνει τους στόχους του.

 Αναπτύσσει ανεξάρτητη σκέψη.

 Λειτουργεί σύμφωνα     με τις πεποιθήσεις του.

 Έχει την ικανότητα να     απαντά και όχι να αντιδρά.

 Παίρνει αποφάσεις έπειτα     από σκέψη.

 Αποδέχεται τον εαυτό του,  όπως είναι.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας και αφού απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις, ο πρόεδρος του Ομίλου Αριστοτέλης Μαρκάκης, εκ μέρος του Ομίλου μας απένειμε στην ομιλήτρια Ενθύμιο – Ευχαριστήριο για την τόσο σημαντική και εποικοδομητική ομιλία της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει