ΚΟΣΜΙΚΑ: Ομιλία από τον Ροταριανό Όμιλο HΡΑΚΛΕΙΟ – CANDIA για το “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

680

“Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια. Ας ενωθούμε και ας δώσουμε ό,τι μπορούμε στα φτωχά, άσπρα και μαύρα, -όλα παιδιά είναι- και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε. Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε”.

Την Τρίτη 12/09/2017 & ώρα 21.00 ο Ροτ. Όμιλος ΗΡΑΚΛΕΙΟ–CANDIA πραγματοποίησε την 1η Πανηγυρική Συνεστίαση ροταριανού έτους 2017-2018 στο Marin dream Hotel, με ομιλήτρια την ψυχολόγο κα Φωτεινή ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, με θέμα ομιλίας:

«Παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στόχος Ροταριανής Χρονιάς 2017-2018:

Αγορά πολυμορφικού αυτοκινήτου για το Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Στην εκδήλωση αυτή μας τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι και υποστηρικτές του Ομίλου μας.

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την ομιλία και τις διαφάνειες που προβλήθηκαν.

Το γλαφυρό ύφος, ο μεστός λόγος και ο παραστατικός τρόπος ομιλίας κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Ομιλία από τον Ροταριανό Όμιλο HΡΑΚΛΕΙΟ - CANDIA για το “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Μάθαμε όλο το πλήθος των δράσεων και των δραστηριοτήτων του Οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που βασισμένο στη δύναμη των εθελοντών του, καλύπτει βασικές και συνεχιζόμενες ανάγκες τόσο των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους που χρήζουν βοήθειας.

 

Ομιλία από τον Ροταριανό Όμιλο HΡΑΚΛΕΙΟ - CANDIA για το “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Το “Χαμόγελο του παιδιού” δημιουργήθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο προσπαθώντας να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας στις 9 Νοεμβρίου 1995, έγραφε στο ημερολόγιό του:

Ομιλία από τον Ροταριανό Όμιλο HΡΑΚΛΕΙΟ - CANDIA για το “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

 

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» έχει φυσική παρουσία και στην Κρήτη:

  • Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης με έδρα τα Χανιά, υπό τον συντονισμό του Πανελλήνιου Κ.Α.Κ.Ε, στην οδό Μαργουνίου 39.
  • Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης του οργανισμού στο Ηράκλειο,

στη Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 138

  • Ανέγερση Σπίτι Φιλοξενίας στη πόλη μας (Ηράκλειο, Κρήτης).

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν  οι εργασίες κατασκευής Σπιτιού φιλοξενίας παιδιών σε οικόπεδο που δωρήθηκε από συμπολίτη μας και με χρήματα που συγκεντρώνονται για τον σκοπό αυτό.

Τα παραπάνω προσφέρουν τις εξής υπηρεσίες:

Στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης, στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας, ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, λήψη καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών, επιτόπιες παρεμβάσεις για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και φυσικά ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.

Ομιλία από τον Ροταριανό Όμιλο HΡΑΚΛΕΙΟ - CANDIA για το “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας και αφού απαντήθηκαν από την ομιλήτρια όλες οι ερωτήσεις, ο Πρόεδρος του Ομίλου Αριστοτέλης Μαρκάκης, τής απένειμε Ενθύμιο – Ευχαριστήριο για τη σημαντική ομιλία της, που κατά γενική ομολογία βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες να κατανοήσουμε καλύτερα το εύρος των δραστηριοτήτων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην αποψινή εκδήλωση είχαμε την τιμή να φιλοξενούμε Γάλλους ροταριανούς από το Rotary Club Vertabren la Baronne, τον πρόεδρο ALAIN GIRAUDO καθώς και τη σύζυγό του BERNADETE ROQUES, μέλος του ίδιου Ομίλου.

Ο πρόεδρος Alain Giraudo ζήτησε τον λόγο, μιλώντας στα Γαλλικά και με την βοήθεια της π.Προέδρου Chantal Derenne που έκανε τη μετάφραση, ευχαρίστησε τον Όμιλό μας για τη φιλοξενία και δήλωσε εντυπωσιασμένος με το τεράστιο έργο που προσφέρει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Έδωσε πολλά συγχαρητήρια στην ομιλήτρια και μας ευχήθηκε καλή δύναμη για την επίτευξη όλων των στόχων μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει