Ιδρύθηκε ομάδα φρίσμπι στο Ηράκλειο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

1.112

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ULTIMATE FRISBEE;

Το Ulltimate Frisbee ή απλώς Ultimate είναι ένα ομαδικό άθλημα  που παίζετε με τη χρήση ενός ειδικού frisbee. Οι ομάδες του Ultimate είναι ανδρικές, γυναικείες ή μικτές. Στο Ulltimate η σωματική επαφή ανάμεσα στους παίχτες απαγορεύεται. Το σκορ προκύπτει όταν ένας παίχτης της επιτιθέμενης ομάδας βρεθεί κρατώντας το frisbee μέσα στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας.  Βασικοί κανόνες είναι πως ο παίχτης που έχει στην κατοχή του το frisbee απαγορεύεται να περπατήσει, πρέπει να πασάρει σε συμπαίχτη του το frisbee εντός 10 δευτερολέπτων, ενώ αν μια πάσα δεν ολοκληρωθεί αλλάζει η κατοχή του frisbee.

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ULTIMATE FRISBEE ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ;

Η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκεται σε αυτό που αποκαλείται «το πνεύμα του παιχνιδιού». Βασική αρχή είναι πως οι παίχτες γνωρίζουν καλά και τηρούν τους κανόνες μόνοι τους, εφαρμόζουν το fair play και επιλύουν μεταξύ τους τυχόν διαφωνίες. Εξαιτίας αυτής το άθλημα σε κανένα επίπεδο δεν έχει διαιτητές. Στο  Ultimate η μη βίαιη επιβολή, ο υγιής ανταγωνισμός, η ομαδικότητα και η ευγένεια είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος και της κουλτούρας αυτού.

φρίσμπι ΤΟ ULTIMATE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΘΛΗΜΑ;

Το Ultimate Frisbee εξαπλώνεται ραγδαία και χαρακτηρίζεται ως το πλέον ανερχόμενο άθλημα παγκοσμίως. Παίζεται από εκατομμύρια παίχτες σε διάφορα επίπεδα (ερασιτεχνικό, πανεπιστημιακό, ημι-επαγγελματικό, επαγγελματικό). Το 2016 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή χαρακτήρισε το Ultimate ως ένα «υπό ένταξη ολυμπιακό άθλημα» και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020 θα κριθεί αν θα ανακηρυχτεί επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Το Ulltimate Frisbee δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ακόμα άγνωστο. Στη χώρα μας λειτουργούν μονάχα τρεις ερασιτεχνικοί όμιλοι/ομάδες  Ultimate, δύο στην Αθήνα και ένας στην πόλη μας, το Ηράκλειο.

ULTIMATE FRISBEE HERAKLION – ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;

Ο Ultimate Frisbee Heraklion είναι ένας μικτός ερασιτεχνικός όμιλος/ομάδα εκμάθησης, προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων του Ultimate Frisbee στο Ηράκλειο. Από το φθινόπωρο του 2017, ο όμιλος/ομάδα μας συνεργάζεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ;

Οι προπονήσεις μας είναι ανοιχτές και δωρεάν σε όλους/ες και γίνονται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη. Άνδρες ή γυναίκες, έμπειροι ή αρχάριοι παίχτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στις προπονήσεις μας.

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ;

Ο όμιλος/ομάδα μας έχει 3 βασικούς στόχους: 1) Τη διάδοση του αθλήματος στο Ηράκλειο. 2) Τη δημιουργία μιας πλήρους ομάδας Ultimate. 3) Μέσω της ομάδας να αναπτυχθεί μια υγιής αθλητική νοοτροπία.

ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ;

Οι προπονήσεις γίνονται στον χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Κνωσού στο γήπεδο μπάσκετ (Οδός Ουρανίας 11).

ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ;

Ο ακριβής ορισμός μέρας και ώρας των προπονήσεων θα αποφασιστούν από κοινού από τους ενδιαφερόμενους/ες και τον προπονητή μετά από συνεννοήσεις, ώστε να μπορούν να έρχονται όλοι στις προπονήσεις.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ;

Στη σελίδα μας στο  Facebook ή στο YouTube: Ultimate Frisbee Heraklion, με e-mail στο: [email protected], με τηλεφώνημα στο: 6948360022 (προπονητής Κωστής Κανάκης).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει