Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Περιορίστηκαν οι αρχικές απώλειες

125

Ίλιγγο προκάλεσε στους επενδυτές η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών χθες,καθώς μετά τις αρχικές μεγάλες απώλειες έκλεισε τελικά ήπια πτωτικά, καταγράφωντας σημαντικές μεταβολές σε ορισμένους τίτλους, ακόμη και σε διάστημα ολίγων λεπτών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,50% κλείνοντας στις 736,64 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 730,79 μονάδων και των 745,12 μονάδων (+0,64%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 85,9 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 157,9 εκατ. τεμάχια.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν ακατάλληλη για επενδυτές με συντηριτικό προφίλ, καθώς οι διακυμάνσεις, ειδικά στις τραπεζικές μετοχές ήταν ακραίες. Χαρακτηριστικά η Πειραιώς, κυμμανθηκε από το -7,17% έως και το +5,06%, ενώ το εύρος διακύμανσης όλων των τραπεζικών μετοχών διαμορφώθηκε στο 12,2%.

Η μεταβλητότητα στον τραπεζικό κλάδο θα παραμείνει μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το θέμα της ενίσχυσης κεφαλαίων των τραπεζών με μια πιθανή ανοδική αντίδραση στο μεσοδιάστημα. Ωστόσο, όλα τα φώτα πέφτουν πλέον πάνω στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και στον τρόπο που θα κινηθεί για την άμεση ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και της διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμοτήτων. Είναι ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει νομοτελειακά, μεταξύ άλλων επιπλοκών, και σε νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στις διεθνείς αγορές η παρουσίαση της φορολογικής μεταρρύθμισης συγκράτησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street ενώ ανοδικά κινήθηκε η Wall Street. Στα εμπορεύματα το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά ξεπερνώντας τα 52 δολάρια ανά βαρέλι ενώ σημαντική πτώση κατέγραψε ο χρυσός. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ σημείωσε νέα πτώση έναντι του δολαρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει