Βραβείο Νέου Ερευνητή σε 2 διδάκτορες Φυσικής

2.381

Σε δύο νέους διδάκτορες του Τμήματος Φυσικής, τους Γιάννη Λιοδάκη και Γεωργία-Βιργινία Πανοπούλου, απονέμεται το φετινό Βραβείο Νέου Ερευνητή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Δρ. Γιάννης Λιοδάκης βραβεύεται για την ερευνητική του συνεισφορά στον τομέα της Αστρο- φυσικής των Bla- zars. Κατά τη διάρκεια της διατριβής του, την οποία εκπόνησε υπό την επίβλεψη τής Β. Παυλίδου και την οποία ολοκλήρωσε σε τρία χρόνια, ο Γιάννης συνέγραψε 16 εργασίες, οχτώ εκ των οποίων ως πρώτος συγγραφέας.

Η Ελληνική Αστρονομική Εταιρεία απένειμε στον Γιάννη το βραβείο καλύτερης διδακτορικής διατριβής της περιόδου 2015-2017. Ο Γιάννης θα συνεχίσει την καριέρα του ως μεταδιδακτορικός υπότροφος (Institute Fellow) στο Kavli Institute for Particle Astrophysics and Cosmology στο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Η Δρ. Γεωργια-Βιργινία (Τζίνα) Πανοπούλου βραβεύευται για την ερευνητική της συνεισφορά στον τομέα της Αστροφυσικής της Μεσοαστρικής Ύλης. Κατά τη διάρκεια της διατριβής της, την οποία εκπόνησε υπό την επίβλεψη του Κ. Τάσση και την οποία ολοκλήρωσε σε τρία χρόνια, η Τζίνα συνέγραψε 14 εργασίες, τέσσερις εκ των οποίων ως πρώτη συγγραφέας.

Η Τζίνα ήταν μία από τους έξι άριστους ερευνητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο 65o Lindau Nobel Laureate Meeting το 2015. Η Τζίνα συνεχίζει την καριέρα τους ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο California Institute of Technology (Caltech) των ΗΠΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει