Κρητικός ο υποψήφιος Καλύτερος Αγρότης!

547

Κρητικός, μπορεί να είναι ο επόμενος “Καλύτερος Ευρωπαίος Νέος Αγρότης”!

Ο κ. Δημήτρης Σχοινοπλοκάκης από τις Λουσακιές Κισσάμου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ανάδειξη του “Καλύτερου Ευρωπαίου Νέου Αγρότη” που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 18 με 9 Οκτωβρίου.
Ο διαγωνισμός, ο οποίος στη χώρα μας διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υπό την αιγίδα του Ευρωκοινοβουλίου.

Η επιλογή του 39χρονου έγινε ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ των μελών επιτροπής που ορίσθηκε για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο των εργασιών του 24ου πανελληνίου συνεδρίου νέων αγροτών, που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στα Χανιά.
Τα κριτήρια επιλογής αφορούσαν την καινοτομία, τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τη σύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό και τη χρησιμοποίηση φιλοπεριβαλλοντικών μεθόδων στις καλλιέργειες του.

Τα στοιχεία που ανέδειξαν τον κ. Σχοινοπλοκάκη νικητή ήταν τα καινοτόμα μηχανήματα που σχεδιάζει και κατασκευάζει μόνος του για χρήση στην ελαιοκομία, ο διπλασιασμός της εκμετάλλευσης μέσα σε λίγα χρόνια, (διαθέτει 110 στρέμματα ελαιώνα και 10,5 στρέμματα οινοποιήσιμα σταφύλια), η βιολογική καλλιέργεια και η διαχείριση του αρδευτικού νερού που συνεισφέρουν στην αειφορία.

Παράλληλα έχει σχεδιάσει και ξεκινήσει την υλοποίηση των επόμενων βημάτων που περιλαμβάνουν αγροτουρισμό υπό τη μορφή υπηρεσιών και ελαιοτριβείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει