Ξεκινούν οι ξεναγήσεις στο Ηράκλειο

2.570

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα ξεκινά το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων της περιόδου Σεπτέμβριου 2017- Μαΐου 2018 ,που οργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και τους εθελοντές του Δήμου (Ομάδα Τουρισμού).

Οι ξεναγήσεις της φετινής περιόδου ξεκινούν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Σημείο συνάντησης δίνεται στις 2 μετά το μεσημέρι στην πύλη Δερματά, που θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στο Φρούριο Κούλε.

Στην ξενάγησή της η Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη θα αναφερθεί στην Κιζίλ Τάμπια, στην συνοικία του Αχμέτ Μπαλτά Αγά.

Θα ακολουθήσει η συνοικία Σουλτάν Ιμπραήμ, το Μπεντενάκι, ο ναός του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών και της Αγίας Αικατερίνης, τα αρχοντικά, οι κρήνες, το ενετικό λιμάνι, η πύλη του μόλου, τα νεώρια, η δεξαμενή Τζάνες, η Πλατεία 18 Άγγλων και η βόρεια απόληξη της 25ης Αυγούστου.

Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη ενώ το εισιτήριο εισόδου στο φρούριο του Κούλε κοστίζει 2 ευρώ (Ισχύουν όλοι οι ειδικοί όροι που διέπουν τις εισόδους των αρχαιολογικών χώρων). Δηλώσεις συμμετοχής: ­Πελαγία Βελιγραδή 6938104008 – Θεοδωράκη Αντιγόνη 6937 105 088.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει