ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Δεν ξεχνούν τα δύο αδέρφια από την Κασταμονίτσα

507

Έχουν περάσει 30 χρόνια από την ημέρα της διπλής δολοφονίας του 39χρονου κοινοτάρχη Κασταμονίτσας Κώστα Μανουσάκη και της 37χρονης αδελφής του, Φωτεινής, μητέρας δύο μικρών παιδιών, όμως κανείς δεν τους ξεχνά. Φίλοι και συγχωριανοί βρέθηκαν χθες στο τρισάγιο που τέλεσε στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αδελφών ο ιερέας της Κασταμονίτσας, Μ. Καλαϊτζάκης.

Ο δολοφόνος, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από 21 χρόνια εγκλεισμού,  είχε στήσει ενέδρα στα δύο αδέλφια, στη γέφυρα Κολομόδη, λίγο πριν τις Αγιές Παρασκιές. Τους έκλεισε τον δρόμο με αυτοκίνητο, αναγκάζοντας τον 39χρονο Κώστα Μανουσάκη να σταματήσει. Τους εκτέλεσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια της 10χρονης κόρης της Φωτεινής, η οποία βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Η διπλή δολοφονία είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη και για ημέρες είχε μονοπωλήσει τον τοπικό Τύπο.
Ο Κώστας Μανουσάκης περιγράφεται απ’ όσους τον γνώριζαν ως ένας οραματιστής και χαρισματικός άνθρωπος.

Ακόμα και σήμερα, 30 χρόνια μετά τον άδικο χαμό του, μιλούν για εκείνον με λόγια θαυμασμού καθώς υπήρξε μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Αγαπούσε τον τόπο του, λάτρευε την οικογένειά του.  Στην αδελφή του Φωτεινή και στα ανίψια του είχε τρομακτική αδυναμία.

Στο τρισάγιο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων  ο αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης  Κουκιαδάκης, ο οποίος ήταν εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πιτσούλης,  ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, και ο πρώην δήμαρχος Θραψανού κ. Μανώλης Λαδωμένος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει