Μια ακόμη διάκριση για την Κρήτη

302

Σημαντική διάκριση και αναγνώριση του έργου της Περιφέρειας Κρήτης αποτελεί η συμμετοχή της στις 150 υποψηφιότητες του πανευρωπαϊκού βραβείου στον τομέα των καλών πρακτικών.

Ειδικότερα η Περιφέρεια είναι υποψήφια για πανευρωπαϊκό βραβείο που αφορά στις καλές πρακτικές που ακολουθεί και διακρίνεται ήδη στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, για την αποτελεσματική οργάνωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Περιφέρεια Κρήτης, ειδικότερα, επιλέχθηκε ως μια από τις 34 βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. στο δημόσιο τομέα (Best Public Sector Practice), μόνη ανάμεσα στις εννέα ελληνικές συμμετοχές και πλήθος ευρωπαϊκών. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε η κα Julia Bosse, στέλεχος του EIPA (European Institute of Public Administration) όπου στον Τομέα του Περιφερειακού Βαθμού Αυτοδιοίκησης, αξιολόγησε με κατ’ ιδίαν επίσκεψή της την εφαρμογή της Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Ηρακλείου βασισμένη στα κριτήρια του EIPΑ, την Καινοτομία, την Αειφορία, την Εξυπηρέτηση του Πολίτη, την επίδραση στο Κοινωνικό Σύνολο.

Μάλιστα η κα Julia Bosse επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τον οποίο και συνεχάρη για την έμπρακτη στήριξή του στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη συνάντηση στην Περιφέρεια καλωσορίζοντας το υψηλόβαθμο στέλεχος του EIPA τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, τόσο με τον Στρατηγικό Προγραμματισμό της για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τους συνεργάτες της αλλά και τις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτή της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, δείχνει αφενός μεν τη μακρά διαδρομή που έχει διανύσει, αλλά και τη διάθεσή της να φτάσει στο σημείο που στρατηγικά έχει στοχεύσει, μια Περιφέρεια Καινοτόμα, Διάφανη, Αποτελεσματική, μια Περιφέρεια χωρίς την αρνητική γραφειοκρατία και αγκυλώσεις με άξονα τη Βέλτιστη Εξυπηρέτηση του Πολίτη. Στη συνάντηση στο γραφείο του περιφερειάρχη Κρήτης παρόντες ήταν επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, ο εκτελεστικός γραμματέας Νίκος Ραπτάκης και η γενική διευθύντρια Μεταφορών και Επικοινωνιών Στέλλα Μπαζοπούλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει