Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: “Έσπασε” το θετικό σερί

89

Δεν κατάφερε τελικά να διατηρήσει το θετικό σερί με την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποδεικνύοντας ότι η αβεβαιότητα υπερισχύει των δυνάμεων του περιορίζοντας το γενικό δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,09% κλείνοντας στις 809,98 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 809,22 (-0,19%) και 814,94 μονάδων (+0,52%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50,2 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 49 εκατ. τεμάχια.

Στην αγορά λειτούργησε θετικά η διαρροή του Υπουργείου Οικονομικών ότι ο πραγματικός στόχος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι έως τον Ιανουάριο του 2018. Μάλιστα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για πιθανή ρήξη και προσανατολίζονται στην ομαλή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αποφεύγοντας κάθε είδους πιθανές ρήξεις.

Πάντως, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, φαίνεται ότι είναι από τα θέματα που απασχολούν ακόμα την αγορά. Ενώ μέχρι τώρα, στάση των ξένων επενδυτών στο ΧΑ ήταν η ανάγκη της παρουσίας του ΔΝΤ πλέον φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις των ευρωπαίων για την απεμπλοκή του Ταμείου από τις ευρωπαϊκές διασώσεις κάτι που ενδεχομένως να ευνοήσει έστω και ψυχολογικά την εγχώρια αγορά.

Στις διεθνείς αγορές μικρή πτώση σημείωναν το απόγευμα οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα χθεσινά ρεκόρ ενώ μετρίασαν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές στο κλείσιμο τους. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην Apple, η οποία παρουσίασε την Τρίτη το νέο iPhone, ωστόσο προβληματισμό δημιουργεί η καθυστερημένη έναρξη των παραγγελιών για το νέο κινητό. Στην αγορά συναλλάγματος αρνητικά κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου ενώ νέα υποχώρηση σημείωσε η τιμή του χρυσού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει