Καταγγέλλουν απαράδεκτες συνθήκες

385

Σε σχολικά κτίρια γερασμένα, με ανύπαρκτες υποδομές, εργαστήρια, εξοπλισμό πληροφορικής, χώρους άθλησης και πολιτισμού στέλνουν κάθε χρόνο τα παιδιά τους οι γονείς. Το παραπάνω καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου που καλεί τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους.

Η Ένωση περιγράφει πως στο Ηράκλειο τα νηπιαγωγεία και δημοτικά είναι σε ισόγεια κτιρίων, νοικιασμένα – πρώην καταστήματα και, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των συλλόγων, δεν προχώρησε ο αντισεισμικός έλεγχος και η θωράκιση των κτιρίων. Ακόμα, τα χρήματα για τις σχολικές επιτροπές είναι ελάχιστα, «και πάλι θα μας καλούν να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να μπαλώνουμε τρύπες» αναφέρει.

Τονίζει ακόμα πως «τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές πάρα πολλά και η ανησυχία μας για χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες έντονη και υπαρκτή. Πολυπληθή τμήματα που δυσκολεύουν τη διδασκαλία. Οι νέοι μαθητές του Λυκείου ξεκινούν χωρίς να ξέρουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα φοιτήσουν».

Οι γονείς θεωρούν ότι το νέο ΠΔ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δε φέρνει την πρόοδο, ενώ περιγράφουν ότι «οι προτεινόμενες αλλαγές στο Λύκειο δείχνουν ότι η κυβέρνηση οδεύει σε ένα σκληρό σύστημα πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Το Λύκειο χάνει κάθε μορφωτικό χαρακτήρα και γίνεται ένα συμπληρωματικό φροντιστήριο, η παραπαιδεία φουντώνει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει