Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Στον 8ο όμιλο με την Αθήνα οι κρητικές ομάδες, πέφτουν τέσσερις

188

Στον 8ο όμιλο μαζί με την Αθήνα συμπεριλήφθηκαν οι ομάδες της Κρήτης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο καταρτισμός των ομίλων έγινε χθες με 97 ομάδες συνολικά να έχουν δηλώσει συμμετοχή. Τα κριτήρια ήταν γεωγραφικά με τον 1ο και 5ο όμιλο να έχουν 12 ομάδες, τον 2ο 14, τον 3ο και τον 4ο 13 και τους 6ο, 7ο, 8ο να έχουν από 11 ομάδες.

Ο 8ος όμιλος αποτελείται από 5 ομάδες της Αθήνας (Άγιος Ιερόθεος, Φωστήρας, ΑΕ Κηφισιά, Ηλυσιακός, Αιγάλεω), μία των Χανίων (ΑΟ Παλαιόχωρας), δύο του Ρεθύμνου (Ερμής Ζωνιανών, ΑΕ Μυλοποτάμου), δύο του Ηρακλείου (ΠΟΑ, Ηρόδοτος) και μία του Λασιθίου (ΟΦΙ).
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και η σέντρα μετά από δυο αναβολές έχει οριστεί για την 1η του Οκτώβρη.

Αναφορικά με την άνοδο, τα πράγματα διαφοροποιούνται σε σχέση με πέρυσι και συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες.
Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Σε αυτό θα πάρουν μέρος οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ ομάδες.
Θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των τεσσάρων.

Ο ένας θα απαρτίζεται από τις πρώτες ομάδες των 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ομίλων και ο άλλος από τις πρώτες ομάδες των 5ου, 6ου, 7ου και 8ου ομίλων.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.
Την άνοδο κερδίζουν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, δηλαδή συνολικά τέσσερις ομάδες.

Σε ό,τι αφορά τον υποβιβασμό από τους ομίλους των 11 ομάδων, θα πέσουν 4 ομάδες, από τους ομίλους των 12 ομάδων αντίστοιχα 5, από τους ομίλους των 13 θα πέσουν 6 και από τους ομίλους των 14 θα υποβιβαστούν 7.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει