Τι γίνεται με το 10ο Nηπιαγωγείο;

224

Σε κοντέινερ λειτουργεί ακόμα το 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, όπως επισημαίνει ο γραμματέας ΠΕ – ΝΔ – βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη. Ο κ. Αυγενάκης κάνει λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει τη διαδικασία για να στεγαστεί το σχολείο στο νέο του κτίριο.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρει πως «με κληροδότημά της, η Μαρία Λεμπιδάκη παραχώρησε προς την πρώην Νομαρχία Ηρακλείου οικόπεδο επί της οδού Μελιδονίου, προκειμένου να στεγαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

Το νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα σχολικά έργα του Ηρακλείου, έπρεπε να είχε παραδοθεί από πέρσι το Σεπτέμβριο, αλλά ο Δήμος Ηρακλείου είχε προφανώς άλλες προτεραιότητες. Έτσι, δεν φρόντισε να προβεί εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, προκειμένου να λειτουργήσει το νέο σχολείο.

Η πρωτοφανής ολιγωρία της δημοτικής αρχής είχε ως αποτέλεσμα το σχολείο, ενώ έπρεπε να έχει παραδοθεί πριν δύο χρόνια, να είναι εντελώς άδειο, αφού δεν έχει ούτε έπιπλα ούτε ηλεκτρικές συσκευές ούτε παιχνίδια, ενώ ο Δήμος θυμήθηκε να κάνει τον διαγωνισμό για την προμήθεια των υλικών και του σχετικού εξοπλισμού στις 28 Σεπτεμβρίου, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα νήπια θα κάνουν μάθημα για άλλη μια χρονιά μέσα σε λυόμενα κοντέινερ, αντί στο νέο τους σχολείο, με όποιες αρνητικές επιπτώσεις έχει αυτό στην εκπαίδευση των μαθητών, καθώς και στην ασφάλειά τους».

Ο κ. Αυγενάκης ρωτά «Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου το σχολείο να λειτουργήσει πλήρως το συντομότερο;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει