Συμφωνία για πρώτη φορά στην κρητική μουσική

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΝΥΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΟΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

208

Μια συμφωνία για ορχήστρα εγχόρδων και χορωδία, η πρώτη στην ιστορία της κρητικής μουσικής, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί από το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης, σήμερα Τετάρτη, στις 9 το β ράδυ, στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στον Κρουσώνα.

Πρόκειται για ανθολογία με μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών, ενσωματωμένα σε έξι σουίτες, με εβδομήντα μουσικούς χορωδούς και τρεις κορυφαίους τραγουδιστές να συμπράττουν επί σκηνής: Ο Μιχάλης Αλεφαντινός, ο Γιώργος Μανωλιούδης και ο Βαγγέλης Πυθαρούλης με την καλλιτεχνική επιμέλεια – διεύθυνση του Συνόλου από τον μαέστρο Μιχάλη Μαρακομιχελάκη υπόσχονται να χαρίσουν μοναδικές στιγμές συγκίνησης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η συναυλία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μαλεβιζίου, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα «Νέα Γενιά».

Το Σύνολο

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης (Σ.Ν.Τ.Κ.) βασίζεται σε μια ιδιωτική πρωτοβουλία, εμπνευστής της οποίας είναι ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής Μιχαήλ Ε. Μαρακομιχελάκης. Το Σ.Ν.Τ.Κ. είναι ένα σύνολο πολλαπλών δράσεων όπως ορχήστρα, χορωδία και θεατροχορευτική ομάδα (υπό σύσταση) που μπορούν και συνυπάρχουν αλλά και να λειτουργούν ως αυτοτελή σχήματα.

Το ρεπερτόριό του δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική μας παράδοση αλλά περιλαμβάνει θέματα από πολλές παραδόσεις και είναι ενορχηστρωμένο από τον μαέστρο σύμφωνα με την προσωπική του μουσική αισθητική και τις ανάγκες του Συνόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει