Το σχολείο των… παραρτημάτων έχει και φέτος την τιμητική του

1.886

Το σχολείο των… παραρτημάτων παραμένει και φέτος το 35ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στον Μασταμπά, αφού για ακόμα μια χρονιά ο αγιασμός έγινε και τα τμήματα συνεχίσουν να είναι κατακερματισμένα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ζητά από τον Δήμο Ηρακλείου να αναλάβει το κόστος των εργασιών που απαιτούνται, προκειμένου να στεγαστούν από κοινού οι μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαχάκης, εξηγεί στην «Π» πως για να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις χρειάζονται 18.000 ευρώ, ποσό που ο Δήμος αδυνατεί να διαθέσει, αφού πρόκειται για κτίριο ιδιώτη. Γίνεται, όπως αναφέρει, προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, ούτως ώστε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να έχουν το σχολείο που τους αξίζει.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πως «πέντε τμήματα των τάξεων (Δ’, Ε’ και ΣΤ’) του 35ου Δημοτικού Σχολείου του Μασταμπά λειτουργούν σε αίθουσες (τύπου ισόγειων καταστημάτων) διάσπαρτες στην περιοχή, τις οποίες ονομάζει «παραρτήματα». Χρόνια τώρα αυτοί οι μικροί μαθητές δεν γνωρίζουν τι σημαίνει μαθητική κοινότητα, σχολικές εκδηλώσεις και εορτές ή οποιαδήποτε άλλη σχολική δράση απαιτεί χώρο έξω από την τάξη για να πραγματοποιηθεί. Για προαύλιο δε μετά από μεγάλη προσπάθεια των διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων, όπως και κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του ίδιου του δημάρχου του κυρίου Λαμπρινού, προς τιμήν του- παραχωρήθηκε ένα τμήμα παρακείμενου αδιέξοδου δρόμου (Τα παιδιά υποχρεώνονται να περπατούν ως εκεί για να πραγματοποιούν το μάθημα της φυσικής αγωγής και το διάλειμμα τους!)».

Γίνονται προσπάθειες, όπως αναφέρει, παρακείμενο του κεντρικού κτιρίου του σχολείου οίκημα να στεγάσει όλους μαζί τους μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων. Η αρμόδια επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η μετεγκατάσταση, αφο, όμως ολοκληρωθούν κάποιες παρεμβάσεις, το κόστος των οποίων καλείται να επωμιστεί ο ιδιοκτήτης. Οι γονείς αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να καλύψει αυτό το ποσό και καλούν τον Δήμο Ηρακλείου να το αναλάβει.

Φοβούνται πως, διαφορετικά, θα χάσουν τη μοναδική ίσως ευκαιρία να λυθεί για πάντα το πρόβλημα στέγης του σχολείου.
«Σε περίπτωση μη καλύψεως του υπόλοιπου κόστους των παρεμβάσεων από τους αρμόδιους φορείς, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να μην προχωρήσει η μεταστέγαση των παραρτημάτων σε ένα ενιαίο κτίριο, εφάμιλλο μάλιστα του κεντρικού σχολείου, το οποίο ΛΥΝΕΙ οριστικά το στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου μας, πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και είκοσι έτη τους μαθητές – κατοίκους του προαστίου Μασταμπά της πόλεως μας» αναφέρουν και προσθέτουν:

«Μπορεί, λοιπόν, ο Δήμος, να σταθεί ανάλγητος στο αυτονόητο; Μπορεί ο δήμαρχος να δείξει την ίδια ευαισθησία που έδειξε στο παρελθόν και να κρατήσει την υπόσχεσή του ότι θα φροντίσει προσωπικά να βοηθήσει το συγκεκριμένο σχολείο;».
Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών, «καθώς οι μαθητές μας δικαιούνται το ελάχιστο των όσων απολαμβάνουν όλοι οι μαθητές της πόλης μας» όπως τονίζουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει