Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Πίτερ Χολ

99

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο σερ Πίτερ Χολ, ο σπουδαίος βρετανός σκηνοθέτης και ιδρυτής της Royal Shakespeare Company, ανακοίνωσε χθες το Βασιλικό Εθνικό Θέατρο, του οποίου υπήρξε διευθυντής.

Ο Χολ έφυγε προχθες Δευτέρα από τη ζωή στο University College Hospital, όπου νοσηλευόταν, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Θέατρο. Το 2011 είχε διαγνωστεί με άνοια.

Η καριέρα του αριθμούσε περισσότερα από 50 χρόνια. Περίπου στα 25 του χρόνια ανέβασε σε παγκόσμια πρώτη στην αγγλική γλώσσα το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» και το 1960, σε ηλικία 29 ετών, ίδρυσε το Royal Shakespeare Company, του οποίου ήταν διευθυντής μέχρι το 1968.

Το 1973 διορίστηκε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και ήταν υπεύθυνος για την μετεγκατάστασή του από το θέατρο Old Vic στη σημερινή του θέση, σε έναν ειδικά κατασκευασμένο χώρο στο Σάουθ Μπανκ του Τάμεση.

Ο Χολ ήταν γνώριμος του ελληνικού κοινού, καθώς είχε παρουσιάσει παραστάσεις για την Επίδαυρο.

Μεταξύ άλλων είχε δημιουργήσει την παράσταση μαμούθ, διάρκειας 15 ωρών, «Τάνταλο» που βασιζόνταν σε ήρωες και ιστορίες από την ελληνική μυθολογία.

Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει