Η Βιάννος τιμά και θυμάται

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

1.135

Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 74η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις την 14η, 15η & 16η Σεπτεμβρίου 1943.

Οι εκδηλώσεις που οργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Βιάννου, θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Σελί Αμιρών του Δήμου Βιάννου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Μια μέρα πριν, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Πανδημοτικό Ηρώο Σελί Αμιρά, θα παρουσιαστεί η «Ωδή για τους μικρούς Ήρωες». Θεατρικό δρώμενο με την ηθοποιό Ελευθερία Κόμη και συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης υπό τη Διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, τη Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως, καθώς και τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει στις 10 το πρωί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

Θα ακολουθήσει τελετή στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην

θέση Σελί Αμιρών που περιλαμβάνει:
– Επιμνημόσυνη δέηση, υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.
– Ομιλία για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος από τον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Πέτρο Μηλιαράκη.
– Προσκλητήριο νεκρών.
– Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπιο Παυλόπουλο.
– Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
– Ανάκρουση εθνικού ύμνου.
– Απόδοση του Ύμνου της Βιάννου από τη χορωδία του Δήμου Βιάννου «ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ».

Ο βουβός πεντοζάλης του πένθους από την σχολή χορού Χριστόφορου Μπριντάκη.

Τέλος τελετής- αποχώρηση επισήμων.
Στις 12 το μεσημέρι στο δημοτικό κτίριο Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου θα γίνει η τελετή για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Δήμου Βιάννου και ως επίτιμου προέδρου της Ενώσεως Θυμάτων του Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει