Επί τάπητος τα προβλήματα του αεροδρομίου

333

Ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου τέθηκαν στη συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον αερολιμενάρχη Γ. Πλιάκα και εκπροσώπους των συλλόγων εργαζομένων αεροναυτιλίας και του Παγκρητίου Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ.

Όπως ενημερώθηκε ο κ. Βαρδάκης από τον κ. Πλιάκα, η συνολική κίνηση του αεροδρομίου εμφανίζει για το 2017 έως σήμερα αύξηση 7,8% σε σχέση με το 2016, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η συνολική κίνηση για το 2017 θα είναι κατά 9% αυξημένη σε σχέση με το 2016. Αναμένεται να μετακινηθούν πάνω από 7,5 εκ. επιβάτες το 2017, ενώ το 2016 κινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου, 6,9 εκ. επιβάτες.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε να πληροφορηθεί επίσης σχετικά με την εξέλιξη της συντήρησης και αντικατάστασης μονάδων κλιματισμού και για την αυτοματοποίηση του ιμάντα αποσκευών, που αφορούν κρίσιμες λειτουργίες του αεροδρομίου. Και για τα δύο έργα, όπως ενημέρωσε ο κ. Πλιάκας, έχουν εγκριθεί οι αντίστοιχες πιστώσεις και βρίσκονται στη διαδικασία της δημοπράτησης, ενώ έχουν εγκριθεί και πιστώσεις για άλλες μικρές παρεμβάσεις που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του αεροδρομίου.

Εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης, ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον αερολιμενάρχη να ενημερωθεί για τυχόν επιπλέον ζητήματα που αφορούν την απρόσκοπτη λειτουργία του «Ν. Καζαντζάκης». Τα θέματα που επικαιροποιήθηκαν από τον κ. Πλιάκα και τέθηκαν στον κ. Βαρδάκη είναι, μεταξύ άλλων:

• Δημιουργία χώρων στάθμευσης οχημάτων σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, παραχώρηση μέρους του Δημοτικού Parking στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» (ΚΑΗΚ) για δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων.

• Έγκριση από ΤΕΘΑ (ΓΕΣ) της μελέτης του Δήμου Ηρακλείου για μετατόπιση της οδού Ικάρου μέσω των ορίων ΜΟΜΑ – ΣΕΑΠ για την οδό Σενετάκη.

• Μελέτη κατασκευής νότιας έκτασης Κ.Α.Η.Κ. κ.ά.
Απο την πλευρά των Σωματείων Εργαζομένων τέθηκε επίσης και το θέμα της πρόσληψης προσωπικού, καθώς η συνεχώς αυξανόμενη επιβατική κίνηση καθιστά επιτακτική την ανάγκη για στελέχωση του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει