ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

282

@patris
Καλώς ήλθε
το δολάριο!
Ή μήπως
το… ρούβλι;

Dim.Pap.

Καλές, “γαλάζιες” παρέες
Καλές, “γαλάζιες” παρέες υπάρχουν κι αλλού…
Τελικά εκεί στη ΝΔ και στον… Δήμο Ηρακλείου μπορεί να μην έχουν μεταξύ τους τις καλύτερες σχέσεις, αλλά στα κοινωνικά τους είναι κύριοι! Και χθες εντόπισα παρέα…δυνατή, που βρέθηκε στα γενέθλια των δύο γιων του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΗ, Μανόλη Χαιρέτη, οι οποίοι γεννήθηκαν την ίδια μέρα. Η εκδήλωση οργανώθηκε σε χώρο… εστίασης. Εκεί είδα κόσμο και κοσμάκη: Τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Βουρεξάκη, τον γιατρό Γιώργο Παπαδάκη, τον τραγουδιστή Γιώργο Ζερβάκη και τον αδερφό του πανευτυχή πατέρα Κωστή Χαιρέτη.
Δεν πιστεύω να μην είχε κληθεί η Αθηνά…

Τον κατηγορούν για πλαστογραφία
Επίθεση στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς, όπως καταγγέλλεται, ανήρτησε ένα δήθεν tweet του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάρτηση που προκάλεσε την οργή της Κουμουνδούρου περιελάμβανε μία εικόνα από υποτιθέμενο tweet του κ. Τσίπρα, στο οποίο φερόταν να καταφέρεται κατά της Eldorado.
“Έχουμε καλέσει επανειλημμένα τον κ. Γεωργιάδη να συνειδητοποιήσει ότι, παραδόξως, δεν είναι μόνο τρολ, αλλά και αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ως τέτοιος δεν μπορεί να επικαλεστεί το ακαταλόγιστο. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν εκθέτει μονάχα τον ίδιο, πράγμα που έχει αποδείξει πως δεν τον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως, αλλά και ολόκληρη την παράταξή του”, αναφέρει.

Τα… “κανονάκια”
Τον μπελά τους έχουν βρει οι κάτοικοι του Μαραθίτη, των Βασιλειών και προφανώς άλλων περιοχών από τα … κανονάκια. Πρόκειται για τα συστήματα που έχουν εγκαταστήσει κάποιοι στις καλλιέργειές τους για να διώχνουν τα πουλιά. Μόνο που οι «κανονιές», που ενίοτε παραπέμπουν σε εκρήξεις νταμαριών, δεν αφήνουν τους περίοικους να ησυχάσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Ο κρότος δεν ενοχλεί μόνο τους ανθρώπους αλλά διαταράσσει και το οικοσύστημα, καθώς διάφορα είδη πουλιών έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό αλλά λύση δεν βρίσκεται. Οι άνθρωποι έχουν πάει μέχρι την Αστυνομία αλλά ακόμα περιμένουν.

Δεν ανάβουν
Πολλά παράπονα το τελευταίο διάστημα έχω από συμπολίτες μας που οδηγούν στην «εθνική» οδό ότι… δεν βλέπουν το βράδυ! Οι στύλοι δεν ανάβουν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής προς το Ρέθυμνο και τα Χανιά, τουλάχιστον, λες και είναι απλήρωτο το ρεύμα! Βέβαια, ξέρω τι θα μου πουν. Ότι έχουν κλέψει χιλιόμετρα καλωδίων. Παίζει κι αυτό.
Αλήθεια αυτοί που συλλαμβάνονται πάλι έξω είναι;

16 υπουργοί
Αυτή είναι ομάδα! Συνολικά 16 υπουργο -ολόκληροι!- θα συνοδεύουν λέει τον πρωθυπουργό στην Κρήτη την άλλη εβδομάδα για το αναπτυξιακό συνέδριο, το οποίο όπως φαίνεται το έχει… ετοιμάσει ο Αρναουτάκης σε συνεργασία με το Μαξίμου. Η αλήθεια είναι ότι το πήρε πάνω του ο περιφερειάρχης, γιατί αν κρίνω από την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι υπουργοί σε κομματικά στελέχη, δεν θα πήγαινε… πολύ το πράγμα.

Αφύλακτα
«Ναρκωτικά στα σχολεία», «έκλεψαν σχολικό εξοπλισμό» είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν κάθε χρόνο την επικαιρότητα και δείχνουν την ανάγκη για φύλαξη των σχολικών κτιρίων.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Βλαχάκης, είπε χθες στην «Π» πως καλείται να μοιράσει 13 σχολικούς φύλακες σε 45 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αναρωτιέται πώς μπορεί η μοιρασιά να γίνει αποτελεσματικά.

Στρουμφάκια
Τελικά είχε… αντιδράσεις η συνάντηση των «8» του Λαμπρινού. Το σχόλιο της Αθηνάς Σπανάκη που τους έγραψε …στρουμφάκια δεν ήταν το μόνο! “Την καλύτερη συνταγή όπως και να ‘χει την ξέρει μόνο ο Μπαμπαστρουμφ… που αυτός είναι ο κορυφαίος, αλλά δουλεύει και δεν έχει χρόνο για καφεδοπαρεα… Ίσως μια άλλη φορά… Φιλάκια πολλά στα στρουμφομαγουλάκια σας…” έγραψε η Αθηνά, αλλά άκουσα κι άλλα… από ΝΟΔΕ μεριά!

Πήρε εγγυήσεις ο δήμαρχος;
Δεν ξέρω τι έγινε εκεί στο Οροπέδιο Λασιθίου, αλλά οργιάζουν οι πληροφορίες ότι ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης δέχτηκε την επίσκεψη του βουλευτή κ.Θραψανιώτη, ο οποίος τους έκανε μια σημαντική ενημέρωση για τα έργα του Αποσελέμη. Η συνάντηση δεν ανακοινώθηκε, αλλά όλοι θεωρούν ότι στις 22 του μήνα ο πρωθυπουργός στο συνέδριο θα ανακοινώσει τη χρηματοδότηση του έργου των 15 εκατομμυρίων ευρώ για να γίνουν τα δίκτυα. Ε, αυτό δεν είναι και τόσο κακό. Είναι έτσι, δήμαρχε;

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα
Το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε, αλλά τα προβλήματα του νερού στο Ηράκλειο δεν έχουν τέλος, καθώς η περιοχή του Άη Γιάννη δεν έχει σταγόνα νερό εδώ και επτά μέρες. Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με την «Π» και περιέγραψαν ότι ζουν έναν απίστευτο εφιάλτη και την ίδια στιγμή δεν έχουν πάρει καμία αξιόπιστη απάντηση από τη ΔΕΥΑΗ σε σχέση με το πότε θα λυθεί το πρόβλημά τους. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, δεκάδες οικογένειες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες υγιεινής, αλλά και τη λάτρα του σπιτιού τους, με συνέπεια να ζουν μια δραματική καθημερινότητα. Για την κατάσταση αυτή έχουν ενημερώσει κατ’ επανάληψη τη ΔΕΥΑΗ, από την οποία, όταν τηλεφωνούν τις πρωινές ώρες, λαμβάνουν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημά τους θα λυθεί και μάλιστα άμεσα. Ωστόσο ,όπως καταγγέλλουν, οι βρύσες τους εξακολουθούν να μη στάζουν ούτε σταγόνα νερό. Στις προσπάθειες που κάνουν το απόγευμα να επικοινωνήσουν με τη ΔΕΥΑΗ υπάρχει ένας αυτόματος τηλεφωνητής, που ασφαλώς δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημά τους. Οι κάτοικοι δεν κρύβουν την οργή και τη δυσαρέσκειά τους για την αναποτελεσματικότητα, όπως καταγγέλλουν, της ΔΕΥΑΗ να λύσει το πρόβλημα τους, το οποίο είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

πό την Κρήτη ξεκινά το νέο κόμμα, τη «Μάνα Γη», ο πρόεδρός του Ζαχαρίας Μαθιουδάκης

Ιδού το νέο κόμμα!
Να και το νέο κόμμα! Από την Κρήτη ξεκινά το νέο κόμμα, τη «Μάνα Γη», ο πρόεδρός του Ζαχαρίας Μαθιουδάκης! Και την Κυριακή το βράδυ έχει συγκέντρωση και ομιλία ο Μεσαρίτης αρχηγός (κατάγεται από το Κλήμα και είναι γεννημένος το 1932) και θα τα πει όλα.
Το σύνθημα είναι: «Όποιοι θέλουν «αλλαγή» ψηφίζουν και υποστηρίζουν ΜΑΝΑ ΓΗ. Ο Κόσμος είναι ένα Χωριό και το Χωριό ο Κόσμος».
Και όπως λέει ο αρχηγός: «Στις εκλογές, Θεού θέλοντος, θα είμαστε παρόντες!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει