ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ: Λογική και ψυχραιμία για την οδό Μητσοτάκη

315

Αποφασισμένη να πάρει το χρόνο της εμφανίζεται η δημοτική αρχή μέχρι να καταλήξει στην τελική της απόφαση για το ποιος δρόμος της πόλης θα ονομαστεί “Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι στις προθέσεις της Λότζια το όλο θέμα να μπει στον πάγο, αλλά είναι φανερό ότι τα στελέχη της πλειοψηφούσας παράταξης εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτική ωριμότητα και ψυχραιμία, στο πλαίσιο ενός διαλόγου που εξελίσσεται μέσα από τα θεσμικά όργανα του Δήμου.

Στη βάση αυτή φαίνεται ότι θα κριθούν και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, ανάμεσα στις οποίες είναι και η μετονομασία της οδού Νεάρχου, του παραλιακού δρόμου δηλαδή που ξεκινά από την πλατεία των 18 Άγγλων και καταλήγει στην οδό Καζαντζίδη. Η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρ. Πασπάτης με τα γαλάζια στελέχη της δημοτικής αρχής, που φάνηκε ότι έλκονται από την προοπτική για την ονοματοδοσία της συγκεκριμένης διαδρομής, η οποία καλύπτει ένα ευρύτατο μέτωπο του παραλιακού δρόμου που αποτελεί τη βιτρίνα της πόλης.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πασπάτης δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την άποψή του να ονομαστεί οδός Μητσοτάκη ο ανώνυμος δρόμος που εξελίσσεται κατά μήκος της πλατείας Ελευθερίας και συνδέει το Αρχαιολογικό Μουσείο με το Καπετανάκειο.

Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής εκτιμούν ότι είναι μια κεντρικότατη οδική σύνδεση που μέχρι σήμερα παραμένει χωρίς ταυτότητα και η ονομασία της σε Μητσοτάκη μπορεί να αποδώσει την τιμή που αναλογεί στον αείμνηστο επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Η μόνη εναλλακτική επιλογή που φαίνεται ότι έχει τραβηχτεί από το τραπέζι του διαλόγου, όπως όλα δείχνουν οριστικά, είναι η μετονομασία τμήματος της λεωφόρου Κνωσού, μετά και τις οξύτατες αντιδράσεις που προέκυψαν από δεκάδες πολίτες που ζητούσαν να αναζητηθούν άλλες επιλογές.

Κατά τα άλλα ο παραλιακός δρόμος εξακολουθεί να βρίσκεται στο μικροσκόπιο, καθώς αναζητούνται πιθανές εναλλακτικές λύσεις με τη δημοτική αρχή να μη δείχνει καμία προθυμία να μετονομαστεί η λεωφόρος Σ. Βενιζέλου από το ύψος του Μητέρα μέχρι το Παγκρήτιο Στάδιο σε οδό Μητσοτάκη.

Όπως τονίζουν στην «Π» στελέχη της παράταξης, αυτό το οποίο είναι σημαντικό είναι να γίνει ένας πολιτισμένος πολιτικός διάλογος με επιχειρήματα που είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει όσους επιχειρούν με όρους χειραγώγησης να παρέμβουν στο όλο θέμα, χωρίς ασφαλώς να έχουν πραγματική επιθυμία να συμβάλουν αλλά να τορπιλίσουν τη συζήτηση που εξελίσσεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει