Οι τουρίστες στον τρύγο!

642

Οι τουρίστες συμμετείχαν στον τρύγο, πάτησαν σταφύλια, είδαν πώς γίνεται ο μούστος, πώς παράγεται η ρακή, πώς παρασκευάζεται η μουσταλευριά και βίωσαν μια από τις πιο ωραίες παραδόσεις μετά μουσικής.

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε “ο κρητικός τρύγος”, μια ξεχωριστή τοπική δράση, την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο το Creta Maris Beach Resort. Φέτος η δράση αυτή αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει το ξενοδοχείο, λειτουργώντας ως πιστοποιημένο μέλος του «We do local» και στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα της TUI.

Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι συμμετέχοντες επισκέπτες και εργαζόμενοι μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν με παραδοσιακό τρόπο, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στον χώρο του πατητηριού. Εκεί οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή του μούστου, ενώ είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την απόσταξή του (μαζί με στράφυλα) για παραγωγή ρακής, αλλά και να γευτούν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς.

Όλα αυτά υπό την υπόκρουση μουσικής, χορού και κερασμάτων, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά της κρητικής φιλοξενίας.

Στόχος ήταν η μύηση των επισκεπτών σε μια από τις πλέον παραδοσιακές κρητικές αγροτικές εργασίες, αλλά και η προβολή του κρητικού αμπελώνα και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Η δράση αυτή σημείωσε μεγάλη συμμετοχή από την πλευρά των επισκεπτών, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί του κρητικού τρόπου ζωής, του πολιτισμού και των παραδόσεων της Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει