ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ο αγιασμός έγινε, οι προσλήψεις συνεχίζονται

319

Από χαρούμενες φωνές πλημμύρισαν χθες τα σχολεία του Ηρακλείου που στο σύνολό τους τελέστηκε αγιασμός. Ωστόσο, για κάποια παιδιά, για ακόμα μια φορά, η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε χθες αφού τα σχολεία δεν έχουν στελεχωθεί ακόμα με το απαραίτητο προσωπικό. Πρόκειται για μαθητές ειδικών σχολείων, όπου η διαδικασία των προσλήψεων ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα αλλά η τοποθέτηση των αναπληρωτών θα γίνει σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου η λειτουργία των σχολείων να είναι πλήρης και οι μαθητές να τυχαίνουν κατάλληλης υποστήριξης.

Φέτος άνοιξαν δύο Νηπιαγωγεία που το προηγούμενο διάστημα ήταν υπό αναστολή. Πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία Σοκαρά και Γκαγκαλών, τα οποία έχουν από εννέα μαθητές το καθένα. Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Αποστολάκης, αναφέρει στην «Π» πως οι ανάγκες σε δασκάλους και νηπιαγωγούς έχουν καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό τους. Υπάρχουν κάποιες μικρές ελλείψεις στα ειδικά σχολεία, όπου η διαδικασία των τοποθετήσεων τρέχει αυτές τις ημέρες. Τα όποια κενά έχουν παραμείνει αναμένεται να καλυφθούν την επόμενη ή τη μεθεπόμενη βδομάδα με συμπληρωματικές προσλήψεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Αποστολάκης

Ο κ. Αποστολάκης τονίζει πως στις θέσεις τους βρίσκονται και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, όπως αγγλικών, τόσα στα ειδικά σχολεία όσο και στα γενικής παιδείας. Σημειώνει ότι για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα και όλα τα ολιγοθέσια, όπου υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις είτε αδειών είτε εκπαιδευτικοί να μην έχουν αναλάβει ακόμα υπηρεσία.

Τυχόν ελλείψεις καλύπτονται αυτές τις μέρες, έτσι, όλα θα λειτουργήσουν με πλήρες ωράριο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρει πως τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία από τον Αύγουστο και κάποια μικρά προβλήματα που έχουν προκύψει στην κατανομή θα διευθετηθούν αμέσως. Τα σχολεία μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς από σήμερα, το ωράριο αναμένεται να τηρηθεί από το τέλος της βδομάδας ή αρχές της επόμενης, όπως και το ολοήμερο πρόγραμμα.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Νίκος ΓιγουρτάκηςΟ διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Νίκος Γιγουρτάκης, αναφέρει πως φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών έγιναν πολύ νωρίς και όλες οι διαδικασίες τρέχουν γρήγορα.

Ως αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να είναι όλοι οι καθηγητές στα σχολεία τους, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Για τα ΕΠΑΛ, αναφέρει πως τα βιβλία φέτος ήρθαν πιο νωρίς και η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών δεν έφερε σημαντικές αποκλίσεις στον αριθμό των μαθητών, με εξαίρεση ένα σχολείο. «Καλύπτουμε πρώτα τα ειδικά σχολεία» καταλήγει.

 

 

Χ. ΓΚΙΟΥΖΕΛΗΣ ΚΑΙ Ι. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΑΚΗΣ

Θλίψη για τις δύο “ηχηρές” απουσίες

15ο δημοτικό

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής τίμησαν τη μνήμη του Χρήστου Γκιουζέλη στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Η χθεσινή ημέρα ήταν διαφορετική για δύο σχολεία του Ηρακλείου, που τη φετινή σχολική χρονιά μετρούν απουσίες…

Στον αγιασμό του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, κανείς δεν ξέχασε χθες το γυμναστή του σχολείου, Χρήστο Γκιουζέλη, ο οποίος λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο έπαψε να βρίσκεται ανάμεσά μας.

Χτυπημένος από την επάρατη νόσο, «έφυγε» σε ηλικία μόλις 52 ετών και χθες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Το σχολείο θα λειτουργεί φέτος χωρίς τον ιδιαίτερα δραστήριο γυμναστή του με ένα πλούσιο βιογραφικό. Υπήρξε πρώην διεθνής αθλητής, προπονητής, παράγοντας μπάσκετ, εφευρέτης του σπορ T-ball και σίγουρα αγαπούσε αυτό που έκανε.

4ο Λύκειο

Στο 4ο Λύκειο Ηρακλείου δεν ήταν ανάμεσα στους καθηγητές ο μαθηματικός, Ιωάννης Παπασταυράκης

Με θλίψη, οι καθηγητές του 4ου Λυκείου Ηρακλείου δεν είδαν χθες στον αγιασμό τον καθηγητή μαθηματικών, Ιωάννη Παπασταυράκη, ο οποίος χάθηκε τόσο ξαφνικά, σε ηλικία 63 ετών.

Την περασμένη βδομάδα, άδικα τον αναζητούσαν και περίμεναν να δώσει το «παρών» για να προχωρήσουν μαζί στην προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς.

 

 

ΦΩΤΑΚΗΣ: “Ξεπεράσαμε τα σημαντικά εμπόδια”

 

Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μελεσών βρέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Φωτάκης

Να πάψουμε να συζητάμε για τα αυτονόητα και να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στις θέσεις τους, ευχήθηκε από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Κώστας Φωτάκης.

Υποστήριξε πως φέτος, όπως και πέρσι, έχουμε ξεπεράσει τα σημαντικά εμπόδια. «Ξεκινάμε πολύ καλά. Ήδη έχουν γίνει προσλήψεις για την κάλυψη των κενών ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες» ανέφερε.

Ο κ. Φωτάκης παρευρέθηκε στους αγιασμούς στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και το Γυμνάσιο και Λύκειο Μελεσών.

Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μελεσών βρέθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Φωτάκης

«Οι προσπάθειες και οι προετοιμασίες που έγιναν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να ξεκινήσουμε και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με σχεδόν πλήρη κάλυψη των αναγκών για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και τη φοίτηση των μαθητών τόσο σε διδακτικό προσωπικό γενικής και ειδικής αγωγής και σε αναπληρωτές ειδικοτήτων όσο και σε ειδικό βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό» τονίζει σε μήνυμά του, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Γιώργος Τερζάκης.

«Εμείς θα είμαστε δίπλα σας ως Δήμος διεκδικώντας και αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας» τόνισε ο δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων, κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο οποίος είχε συνάντηση χθες με τον κ. Φωτάκη μετά από τον αγιασμό στις Μελέσες.

 

 

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ: Στο νέο Καπετανάκειο του χρόνου ο αγιασμός

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι του χρόνου τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα αρχίσουν να μπαίνουν στο καινούργιο κτίριο του Καπετανάκειου

Την επόμενη σχολική χρονιά θα γίνει αγιασμός στο νέο κτίριο του Καπετανάκειου! Χθες, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη παρευρέθηκαν στον αγιασμό του σχολείου.

Ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε στις εργασίες αποκατάστασης του Καπετανάκειου που βρίσκονται ήδη μπροστά από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα, του χρόνου τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα αρχίσουν να μπαίνουν στο καινούργιο κτίριο.

Ακόμα, παρευρέθηκε στον αγιασμό στο 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Τίτο και στο 8ο Γενικό Λύκειο στον Άγιο Ιωάννη Κνωσού.

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ: Στο νέο Καπετανάκειο του χρόνου ο αγιασμός
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος επισκέφθηκε και το σχολικό συγκρότημα Τάλως, όπου, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη τού έγινε αναλυτική ενημέρωση από τους καθηγητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεσμεύτηκε ότι, όπως έγιναν ήδη κάποιες σημειακές παρεμβάσεις για λόγους ασφαλείας, θα γίνουν στο άμεσο μέλλον και όσες άλλες χρειαστούν.

Εργα σχολικής στέγης στο Μαλεβίζι

Στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στην Αμμουδάρα και στο Γενικό Λύκειο Γαζίου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης με στελέχη της δημοτικής αρχής.
Στάθηκε ιδιαίτερα σε ορισμένα σημαντικά έργα της δημοτικής αρχής, που αποσκοπούν στη βελτίωση της εκπαιδευτικής καθημερινότητας στο Μαλεβίζι.

Το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου που ξεκίνησε να κατασκευάζεται, οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολικά κτίρια του Μαλεβιζίου, η προσθήκη νέων αιθουσών με την ανακαίνιση ενός ακόμα κτιρίου στο 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας (πρώην αθλητικό σχολείο στην Αμμουδάρα), ο νέος χώρος στάθμευσης στο Πολύδροσο κ.ά. ήταν μερικές από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει δεκτές με ικανοποίηση από γονείς, καθηγητές και μαθητές, αφού αναβαθμίζουν αισθητά την ποιότητα ζωής των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τον δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης, Τεχνικής Υπηρεσίας Α. Σαλούστρος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δ. Τζεδάκης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γ. Ντουλάκης, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ά. Φραντζεσκάκη και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαζίου Γ. Κοτσυφός.

Κοιμούνται στην παραλία οι αναπληρωτές

Κοιμούνται στην παραλία οι αναπληρωτές Αναπληρωτές στη Σαντορίνη κοιμούνται στην παραλία! Ο λόγος είναι ότι είτε δε βρίσκουν διαθέσιμο σπίτι να ενοικιάσουν είτε οι τιμές έχουν τιναχθεί στα ύψη.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και σε άλλες περιοχές της χώρας και στην Κρήτη.

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και σήμερα προχωρά σε αντίστοιχη κινητοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ζητά να εξασφαλιστεί στέγαση και σίτιση των αναπληρωτών στη Σαντορίνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει