ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Εξορμήσεις του ΕΟΣ Ηρακλείου

288

Ορειβατικές εξορμήσεις οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου. Η πρώτη έχει προορισμό το Ψιλάφι και θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του συλλόγου περιγράφουν το πρόγραμμα της εξόρμησης ως εξής:
«Ανάβαση στη δυτικότερη κορυφή των Λευκών Ορέων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου αναχωρούμε για τον Ομαλό Χανίων όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Την Κυριακή το πρωί ξεκινάμε την πορεία από το Ξυλόσκαλο (1200μ.), ακολουθώντας για λίγο το μονοπάτι, συνεχίζουμε ανηφορικά χωρίς μονοπάτι και ανεβαίνουμε στην κορυφή Ψιλάφι (1984μ). Αφού απολαύσουμε την καταπληκτική θέα προς τα κεντρικά Λευκά Όρη και το Λιβυκό πέλαγος, ακολουθούμε νοτιοδυτική πορεία και κατεβαίνουμε στην περιοχή Όλισμα, συναντούμε το Ε4 και καταλήγουμε στο Κουστογέρακο.

Αρχηγός: Γιώργος Ρομπογιαννάκης • Ώρες πορείας: 8 • Β.Δ.: 3
Ώρα αναχώρησης: 15:00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο».

Παράλληλα, θα γίνει εκδρομή στο φαράγγι Αποσελέμη την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.
«Ξεκινάμε την πορεία μας από τη γέφυρα του Αποσελέμη στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου – Χερσονήσου.

Από κει θα περπατήσουμε για περίπου 2 χλμ. σε χωματόδρομο μέχρι την είσοδο του φαραγγιού. Μπαίνουμε στο φαράγγι που έχει όμορφα βράχια στην κοίτη του και αφού περάσουμε τα ερείπια ενός νερόμυλου, καταλήγουμε στις Ξεροκαμάρες. Από κει μας παίρνει το λεωφορείο και πάμε στην παραλία Ποταμός στα Μάλια για μπάνιο.

Η συνολική πορεία είναι 8 χλμ χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές.
Αρχηγός: Έφη Τσολάκη • Ώρες πορείας: 4 • Β.Δ.: 1.

Ώρα αναχώρησης: 8.30 πμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο», αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου.

Πληροφορίες-Συμμετοχές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 20.30 – 22.30 στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, τηλ. 2810-227609.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει