ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ALPHA: Παραπομπή Ψυχάρη προτείνει η εισαγγελέας

412

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, αλλά και δέκα τραπεζικών στελεχών προτείνει η εισαγγελέας Εφετών, Αικατερίνη Αντωνίου. Η υπόθεση σχετίζεται με το δάνειο 57 εκατ. ευρώ που είχε λάβει ο πρώην εκδότης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Η εισαγγελέας ζητά με πρότασή της στο Συμβούλιο Εφετών να δικαστεί ο κ. Ψυχάρης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και για απιστία οι δέκα συγκατηγορούμενοι του, στελέχη της Alpha Bank.

Για την υπόθεση είχε ασκηθεί πριν από έναν χρόνο ποινική δίωξη μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα. Αφορά δάνειο που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του οργανισμού από το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τη δικογραφία η δανειοδότηση που έφθανε τα 57 εκατομμύρια ευρώ εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.

Τότε, μετά την άσκηση της δίωξης, ο ΔΟΛ είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία έκανε λόγο για «συστηματική ποινικοποίηση των πιστώσεων» και ανέφερε ότι η  χρηματοδότηση του κ. Ψυχάρη ως μετόχου του ΔΟΛ «επέτρεψε την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού του Οργανισμού, την ενίσχυσή του εν καιρώ κρίσεως αλλά και τη βελτίωση της θέσεως των τραπεζών.

Και η χρηματοδότηση αυτή χορηγήθηκε νομίμως, έχει τις ίδιες εξασφαλίσεις με τα λοιπά δάνεια του Οργανισμού και εξυπηρετείται κανονικά κατά τους όρους των συμβάσεων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει