ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Στην Κρήτη το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον

546

Η Κρήτη έχει το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Telegraph, που προτείνει τις καλύτερες αγορές για ακίνητα στη χώρα.

Δεν είναι μόνο τα όμορφα νησιά και τα παραδοσιακά χωριά που τους προσελκύουν, αλλά και η ασφάλεια, καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετοί που μπορεί να προτιμούσαν την Τουρκία, τελικά αποφασίζουν να αγοράσουν ένα σπίτι στην Ελλάδα, δηλώνει στην Telegraph ο Σπύρος Μάντζος του «A Property in Greece». «Φαίνεται μία πιο ασφαλής και φιλική προοπτική. Οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Βέλγοι είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές μας» σημειώνει ο ίδιος.

Το «κλειδί» για την αγορά ενός ακινήτου είναι η προσβασιμότητα των νησιών, κάτι που αναμένεται να βελτιωθεί από τη στιγμή που η Fraport ανέλαβε 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Η μεγαλύτερη αγορά, σύμφωνα με τον κ. Μάντζο, είναι η Κρήτη, όπου το υψηλότερο ενδιαφέρον είναι για τα Χανιά, το Ακρωτήρι και τον Αγιο Νικόλαο. Συνήθως, με 150.000 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει μία σύγχρονη βίλα με τρία υπνοδωμάτια και πισίνα. «Ο κόσμος είτε αγοράζει ακίνητα που πωλούνται, είτε βρίσκουν έναν τρόπο και χτίζουν το δικό τους» ανέφερε ο ίδιος. Το κόστος για να χτίσει κάποιος μία πολυτελή κατοικία κοντά στα Χανιά ή την Ελούντα κοστίζει περίπου 750.000 ευρώ, συμπληρώνει.

Αυτή είναι μία καλή εποχή για να αγοράσει κάποιος, καθώς οι τιμές πέφτουν τα τελευταία δέκα χρόνια, σημειώνει ο ίδιος, και με το χαμηλό κόστος συντήρησης, οι αποδόσεις ενοικίασης μπορεί να είναι καλές. Το 60% των αγοραστών νοικιάζουν τα σπίτια που αποκτούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει