ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΑ: «Κατέκλυσαν» τα Χανιά οι νέοι αγρότες

361

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή συνεχίζεται στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Χανίων το 24ο συνέδριο της Ένωσης Νέων Αγροτών.
Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην ελαιοκαλλιέργεια και την προβατοτροφία.

Με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για όλα τα θέματα που απασχολούν την αγροτική ανάπτυξη
Ομιλητής στο συνέδριο είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της Proactive ΑΕ- Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Νίκος Μπουνάκης.

Ο κ. Μπουνάκης τόνισε ότι η ελληνική αγροτική οικονομία έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, αλλά για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο διεθνές εμπόριο αγροτικών προϊόντων και στην τεράστια ζήτηση τροφίμων πρέπει να επενδύσει σε νέες μεθόδους καλλιέργειας, να συνδέσει την έρευνα με την παραγωγική διαδικασία και να κτίσει διεθνώς εμπορεύσιμα επώνυμα τρόφιμα…..

Ο υψηλός αριθμός των νέων αγροτών ανέδειξε με τον πιο έντονο τρόπο την ανάγκη δημιουργίας Ενώσεων Νέων Αγροτών στην Κρήτη, γεγονός που αναμένεται να δρομολογηθεί το προσεχές διάστημα.

Την περασμένη Πέμπτη, πρώτη μέρα του συνεδρίου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με θέμα την ελαιοκομία και την προβατοτροφία ως δύο πυλώνες ανάπτυξης, απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, πολιτικών κομμάτων, αγροτικών και τοπικών φορέων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους και τη στρατηγική της Π.Ε.Ν.Α. για τα επόμενα χρόνια, καταδεικνύοντας την επιθυμία της διοίκησης όλες οι Ενώσεις Νέων Αγροτών της χώρας να γίνουν πιο ενεργές και να παίξουν σημαντικό ρόλο τόσο μέσω της ΠΕΝΑ όσο και στον τόπο τους.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. Νίκος Παυλονάσιος επεσήμανε τα σημαντικά φλέγοντα θέματα και τις καθυστερήσεις του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που δυσχεραίνουν τη ζωή των νέων αγροτών, προβάλλοντας τις θέσεις των νέων για ένα πρόγραμμα που θα συνεισφέρει στις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον της ελληνικής υπαίθρου.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των νέων Κρητών στις προσυνεδριακές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη και Τετάρτη στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου και στο Καστέλι Κισσάμου με θέμα «τοπικά τυριά και ελαιόλαδο. Τεχνολογία, γεύσεις και αγορά», όπου ο παλμός των νέων αγροτών ήταν ουσιαστικά ο προάγγελος της μαζικής παρουσίας τους στο συνέδριο.

Το 24ο συνέδριο συνεχίζει τις εργασίες του, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο: http://www.synedriopena.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει