Δέκα υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

541

Η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε και τυπικά στο γραφείο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, μαζί με τις 1.000 υπογραφές που απαιτούνται, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιη- μένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρε για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά. «Η μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Προτεραιότητές μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων.

Η νέα αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Κατέθεσα μαζί και χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το ‘81. Και μία δική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ μαζί τους για μια Ελλάδα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, αξιοπρέπεια και περηφάνια για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε».

Υποψήφιοι – έκπληξη

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία αυξήθηκαν και οι υποψήφιοι καθώς, εκτός από την αναμενόμενη ανακοίνωση από τον Νίκο Ανδρουλάκη, στην Επιτροπή Αλιβιζάτου εμφανίστηκαν τρεις νέοι υποψήφιοι.Ο λόγος για τον πρώην πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο και για τον Απόστολο Πόντα, επικεφαλής της ΕΔΕΜ.

Για τον Απόστολο Πόντα σημειώνεται ότι η κίνησή του είχε κατέβει στις εκλογές και είχε λάβει 70.000 ψήφους, ενώ συμμετέχει ως συνιστώσα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οπότε εκτιμάται πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.

Τέλος, ο Δημήτρης Τζιώτης, επικοινωνιολόγος, άλλοτε υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και φερόμενος ως εμπνευστής του συνθήματος «Πρώτη φορά Αριστερά», υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Βουλιαγμένης. Η τελική λίστα των υποψηφίων για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστερά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του Νίκος Αλιβιζάτου, με αλφαβητική σειρά είναι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

«Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους να τη φέρουν»

Νωρίτερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα. Ο ευρωβουλευτής σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια.
«Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αναλυτικά η δήλωσή του. Φίλες και φίλοι,

Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς.
Η δημιουργική προσπάθεια που ξεκινάμε είναι η απαρχή για τη συγκρότηση της παράταξης που φιλοδοξούμε να ηγηθεί στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Τα κόμματα τα γεννούν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι φιλοδοξίες· και στη χώρα μας οι ανάγκες είναι πολλές. Είναι η ανάγκη των πολλών, έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης, που αναζητεί απαντήσεις και χρειάζεται επειγόντως λύσεις.
Ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξαθλιώθηκε, τα εισοδήματα συνεχώς συρρικνώνονται, η ανεργία καλπάζει και οι νέοι φεύγουν. Συνεχίζει να κυριαρχεί η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία.

Το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να θωρακίσει εγκαίρως τη χώρα και στη συνέχεια ένα μεγάλο τμήμα του επένδυσε στην κοινωνική απελπισία, στον διχασμό και όχι στην εθνική συνεννόηση, στη ρεαλιστική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης.
Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Η δημοκρατία μας χρειάζεται μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς, που θα τη μπολιάσει με σύγχρονες ιδέες και νέο ήθος.

Μια παράταξη που θα συγκρουστεί με τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος.
Μια παράταξη που θα αγωνιστεί για τη δημιουργία νέων και πολλών ευκαιριών για όλους, με αξιοκρατία και σεβασμό στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Μια παράταξη με αυτόνομη πολιτική δράση.

Μια παράταξη που θα νοιάζεται για τη γενιά των γονιών μας και θα οραματίζεται για τη γενιά των παιδιών μας.
Η συμμετοχή σας αποτελεί εγγύηση, ώστε η προσπάθεια αυτή να μην εξελιχθεί σε μια ευκαιριακή συγκόλληση δυνάμεων.
Γυρίζουμε σελίδα με αυτούς που θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν. Υπόσχομαι να δουλέψω με αφοσίωση, θάρρος και ειλικρίνεια.

Η αλλαγή δεν θα έρθει αν περιμένουμε κάποιους άλλους να τη φέρουν. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται αξιοπρέπεια και ευημερία. Κυρίως όμως χρειάζεται να θυμηθεί ότι το όνειρο μπορεί να σβήσει από τον ορίζοντα μας, την παρακμή και τη μιζέρια”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει