ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ: Τις περυσινές τιμές ανακοίνωσε η ΚΣΟΣ

408

Τις ίδιες ακριβώς τιμές με πέρσι ανακοίνωσε η ΚΣΟΣ ΑΕΣ ΑΕ για την αγορά σουλτανίνων νέας εσοδείας 2017.
Συγκεκριμένα, η τιμή στον τύπο Νο1 είναι 1,7 ευρώ το κιλό, στον τύπο Νο2 1,5 ευρώ, στον τύπο Νο4 1,2 ευρώ και στον τύπο Νο 5 0,90 ευρώ.

Οι τιμές καθορίστηκαν αφού η οργάνωση «εκτίμησε όλες τις παραμέτρους της αγοράς και τις τιμές του διεθνούς ανταγωνισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΣΟΣ.
Η συγκέντρωση του προϊόντος θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, στην οδό Η΄ και Β΄γωνία.

Η αποθήκη θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί ώς τη 1.30 το μεσημέρι.
Ανακοινώνεται ακόμα ότι η πληρωμή των παραγωγών θα γίνει σε ένα μήνα από την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος και την έκδοση του τιμολογίου αγοράς.

«Οι τιμές είναι ικανοποιητικές από μια συνεταιριστική οργάνωση που έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα» αναφέρει στην «Π» ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, κ. Μύρων Χιλιετζάκης.
Όπως λέει, φέτος δεν είχαμε μεγάλες ποσότητες για να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές.

Ο κ. Χιλιετζάκης αναφέρει πως παλιότερα η Ελλάδα έκανε εξαγωγή 150 χιλιάδες τόνους σταφίδα και η Τουρκία μόλις 30 χιλιάδες τόνους. Τώρα η εικόνα έχει αλλάξει και η Τουρκία κάνει εξαγωγή 330 χιλιάδες τόνους σταφίδας και εμείς ούτε 30.000 τόνους.
Χάσαμε λίγο το προϊόν λόγω αναμπέλωσης και του μεγάλου ανταγωνισμού από τη γειτονική χώρα που έχει χαμηλό κόστος παραγωγής σε σχέση με εμάς, με αποτέλεσμα η δική μας αγορά να οδηγείται στον αφανισμό και η Τουρκία να έχει κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

Ο κ. Χιλιετζάκης αναφέρει πως το προϊόν των δύο χωρών είναι ίδιας ποιότητας.

Προσθέτει, ωστόσο, πως τα τελευταία χρόνια κάτι κινείται στην αγορά της σταφίδας σε σχέση, τουλάχιστον με το επιτραπέζιο σταφύλι.
«Έχει καλύτερο εμπορικό μέλλον αφού διατηρείται καλύτερα» αναφέρει και προσθέτει πως η σταφίδα αρέσει πολύ στις βόρειες χώρες, που οι κάτοικοί τους την έχουν συμπεριλάβει στη διατροφή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει