ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: “Πράσινα σημεία” στον Άγιο Νικόλαο

231

Με τον αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου Σπύρο Μασάρο και στελέχη της δημοτικής αρχής συναντήθηκε ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο διευθυντης του συνδέσμου Νίκος Στυλιανίδης και τα στελέχη του συνδέσμου Πόπη Μπορμπουδάκη και Ιωάννα Γιακουμάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο, ήταν η ανάπτυξη “Πράσινων Σημείων” στον Δήμο, μία δράση που προβλέπεται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου και κατ’ επέκταση στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης. Στόχος της παρέμβασης είναι η ενίσχυση της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων, η εξοικονόμηση πόρων καθώς και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Τα “Πράσινα Σημεία” είναι η νέα για τη χώρα μας «επανάσταση» στον ευρύτερο τομέα της ανακύκλωσης.

Μία ήπια δομή διαχείρισης στερεών αποβλήτων, μία διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να εναποθέτουν σε συγκεκριμένα σημεία ανακυκλώσιμα είδη αποβλήτων, όπως: Χαρτί, μέταλλα, πλαστικά, ογκώδη αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές και μπαταρίες, κλαδέματα, βρώσιμα λίπη και λάδια, υαλικά, κ.α. Με την ανάπτυξη των “Πράσινων Σημείων”, υπολογίζεται ότι μπορεί να επιτευχθεί ανακύκλωση σε ποσοστό έως και 30% του όγκου των οικιακών αποβλήτων που καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων, κάτι εξαιρετικά σημαντικό και με πολλά οφέλη για τον τόπο μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει