επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

1.048

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Έφυγε κιόλας ένα πενθήμερο από τον Σεπτέμβρη, μα το καλοκαίρι συνεχίζεται. Μελαγχολικό, αλλά καλοκαίρι.

ΚΑΙ ΑΝ ζούσε σήμερα ο ποιητής της οδύνης, Μίλτος Σαχτούρης, και τολμούσε να περιπλανηθεί στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, θα το ξανάγραφε «…μόνο σταυρούς σε μνήματα καρφώνω».

ΑΛΛΑ ας αφήσουμε τα μακάβρια και να δούμε πώς θα τα ξεπεράσουμε. Όχι πάντως με πλειοδοσίες για τον ΒΟΑΚ. Με τέτοιες λογικές βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τύχει πολιτικών χειρισμών.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Κεντροαριστερά είναι θέμα των πολιτικών και αυτό δεν μπορεί ν’ αποφευχθεί, χαμηλώνοντας τις προσδοκίες. Όσο πάντως είναι στην… πρίζα Μαξίμου και Πειραιώς τόσο οι προσδοκίες θ’ αυξάνονται.

ΜΕΧΡΙ και ο Τσίπρας αγάπησε τον Ανδρέα! Τόσο πανικός πια; Πάντως ο Αλέξης προλαβαίνει να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του νέου πολιτικού φορέα. Εξάλλου τι «νέα αλλαγή», τι λούφα και παραλλαγή;

ΜΙΑ ΚΑΙ ο λόγος για τον πρωθυπουργό, οι κάτοικοι του Καστελλίου που αντιδρούν στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν στο Ηράκλειο με μαύρες σημαίες. Και σιγά μην τους αφήσουν ν’ «αμαυρώσουν» το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης!

ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ γίνεται πάλι στο Δημόσιο. Για νέες μεταρρυθμίσεις και τομές διαβάζω, προκειμένου όλα να δουλεύουν ρολόι. Αλλά εγώ γιατί είμαι δύσπιστος;

ΟΣΟ για την άλλη αξιολόγηση, τη γάμα (όνομα και πράμα), ήδη ξεκίνησε χθες σε επίπεδο προετοιμασίας και οι οιωνοί δεν είναι καλοί. Αφήστε δε που είδαμε και πάθαμε να κλείσουμε τη βήτα, αλλά ακόμα να μας αποδεσμεύσουν 800 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις θυσίες που κάναμε.

Ο ΓΑΛΛΟΣ επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρώπης, Πιερ Μοσκοβισί, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση παραδέχεται ότι αποτελεί σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες η επιβολή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα. “Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές”.
2.000 αστυνομικοί θα επιστρατευτούν για την προστασία του Μακρόν που αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα. Δύσκολοι καιροί για τους νέους … ηγέτες της Ευρώπης, που χρειάζονται στρατιές αστυνομικών για κάθε επίσκεψή τους.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ τα έβαλε ξανά με το Βερολίνο και την πληρώνουμε εμείς. Ο Σουλτάνος άνοιξε πάλι τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς το Αιγαίο.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει