ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

222

Κατάληψη στην «Αυγή»
Κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» έκανε χθες το βράδυ ομάδα αναρχικών. Οι καταληψίες χαρακτηρίζουν την Αυγή ως «κυβερνητική εφημερίδα» και ζητούν την αποφυλάκιση του αναρχικού Παναγιώτη Ζ.
Οπως υποστηρίζουν:
«Απαιτούμε την άμεση άρση της προφυλάκισης του συντρόφου μας με το γελοίο πρόσχημα της άγνωστης κατοικίας για εμπρησμό πυροσβεστικού οχήματος το 2012. Τα ΜΜΕ πασχίζουν να δημιουργήσουν ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ για τον Παναγιώτη, προσπαθώντας να αποπολιτικοποιήσουν τόσο το πρόσωπο όσο και την υπόθεσή του. Είμαστε εδώ για να προπαγανδίσουμε τη δικιά μας πραγματικότητα».

Δεν του άρεσε
Δεν θα… κοιμηθεί ο Αλέξης τις επόμενες ημέρες. Διότι κράτησε… αποστάσεις για το άρθρο του για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι διαφωνεί με το άρθρο του πρωθυπουργού για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Νομίζω ότι ήταν ένα άρθρο το οποίο κάνει έναν παραλληλισμό μέσα από τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδικείται» ανέφερε.
«Προσωπικά θα τόνιζα άλλα πράγματα αν έγραφα ένα τέτοιο άρθρο» τόνισε ο κ. Κυρίτσης.

Η έκπληξη του γιατρού!
Ένα καλαίσθητο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Οδός Πανός” έγιναν τα άρθρα και τα κείμενα που δημοσίευσε στο φιλόξενο βήμα της «Π» ο γνωστός χειρουργός Γεώργιος Νικ. Σχορετσανίτης. Υπό τον τίτλο «Μικρές εξομολογήσεις στις αγωνίες της εποχής» ο στενός συνεργάτης της «Π» (διότι ως τέτοιον τον αντιμετωπίζουμε) ξεχώρισε 59 άρθρα και κείμενά του της περιόδου 2013- 2015, τα περισσότερα εκ των οποίων δημοσίευσε στην εφημερίδα μας, προκειμένου να βάλει τη δική του παρακαταθήκη σ’ έναν γόνιμο προβληματισμό. Του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του και να συνεχίσει να γράφει τους προβληματισμούς και τις απόψεις του προκαλώντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών και ει δυνατόν την ενεργοποίησή τους.

Καλά ο πρόεδρος
Εξαιρετική κρίνεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος μετά από στεφανιογραφία και επιτυχή αγγειοπλαστική νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. «Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης προσήλθε σήμερα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, υπεβλήθη σε εξετάσεις και ακολούθως διενεργήθηκε στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική επιτυχώς. Νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετική» ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο Αλέκος δεν πάει Κεντροαριστερά
Διαφωνεί ο Αλέκος! Δεν θα συμμετέχει στις διεργασίες σύστασης νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η Δημοκρατική Ευθύνη, η οποία υποστηρίζεται από τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει ότι από την ίδρυσή της είχε ξεκαθαρίσει ότι ούτε συμμετέχει στις διεργασίες αυτές ούτε υποστηρίζει κάποιον από τους επίδοξους επιγόνους. Επικαλείται την έλλειψη μιας «κινούσας ιδέας» που προκαλεί πεποιθήσεις στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας και ταυτόχρονα διεγείρει το συναίσθημα του λαού, προσωπικές φιλοδοξίες, ότι «ήδη διαφαίνεται αυτή η περιπέτεια συνένωσης διαφορετικών προσώπων και αντιλήψεων, χωρίς πολιτική πρόταση για τη χώρα».

Φήμες
Κυκλοφορεί εντόνως τις τελευταίες ώρες ότι ο Παπανδρέου θέλει ή πιέζεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η προθεσμία για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή. Και μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί καμία υποψηφιότητα από το κόμμα του Παπανδρέου, το ΚΙΔΗΣΟ. Ο δε στενός συνεργάτης του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσε πριν λίγα 24ωρα ότι μόνο ο Γιώργος έχει νόημα να είναι υποψήφιος από την πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ.

Θα καούν!
«Ανανεωτική η πρόταση για τον Δήμο Ηρακλείου» σχολίαζε χθες αναγνώστης και τοπικός παράγοντας με αφορμή το χθεσινό άρθρο της “Π” για τα τεκταινόμενα στην αυτοδιοίκηση. Η αλήθεια είναι πως όταν βλέπεις γνωστά στελέχη όπως Κουράκη, Κουκιαδάκη, Δανέλλη και Κεγκέρογλου δεν είναι ανανέωση! Αλλά… υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”! Είναι αυτοί που γενικώς θέλουν… Ταυτόχρονα υπάρχουν και νεότεροι που σκοπεύουν να διεκδικήσουν κάτι καλό, ωστόσο δεν βιάζονται κι αυτό είναι σημαντικό. Γιατί δύο χρόνια απομένουν και μπορεί να καούν…

Ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά με μυστικό κωδικό
Υπέρ της χρήσης και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τάσσεται το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου αρχηγού στον υπό ίδρυση νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, όπως είπαν σε άτυπη ενημέρωση, της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε προγενέστερο χρόνο και παραλαβής του απαραίτητου μυστικού κωδικού. Δηλαδή, όποιος ενδιαφέρεται, θα πρέπει πριν την ψηφοφορία να δηλώσει ότι θέλει να ψηφίσει ηλεκτρονικά, ακολούθως να ταυτοποιηθεί, να πάρει τον μυστικό κωδικό και την ημέρα της ψηφοφορίας να τον χρησιμοποιήσει. Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι την ευθύνη υλοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πρέπει να αναλάβει μία εκ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που θα αποφασίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου για την οποία εκφράζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα βρει τις βέλτιστες λύσεις.

Δεν απαντούν στα ερωτήματα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για τις αποκαλύψεις του πρωτοσέλιδου της “Κυριακάτικης Δημοκρατίας” σε ό,τι αφορά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά για τη διάλυση και το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος αναδεικνύει την ενοχή τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνει ότι «μια μέρα μετά την αποκάλυψη πως η ΑΤΕ έχει καταθέσει αγωγή κατά των δύο κομμάτων και του Ελληνικού Δημοσίου για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ, και οι κατά τα άλλα λαλίστατες ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πει ούτε μία κουβέντα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «η ελληνική κοινωνία που φορτώθηκε το βάρος της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος έχει κάθε δικαίωμα να λάβει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις».

Έχει και τάφο!
Ένας τάφος και μάλιστα με τη σημείωση «προνομιακός» δηλώθηκε ως περιουσιακό στοιχείο της ευρωβουλευτού και προέδρου της Κινήματος «Αλληλεγγύη» Ελένης Θεοχάρους. Ο τάφος βρίσκεται στο νεκροταφείο Έγκωμης (προάστιο Λευκωσίας). Κατά τ’ άλλα η κα Θεοχάρους δηλώνει ότι κατέχει διαμέρισμα από δωρεά ύψους 51.770 ευρώ και κατοικία και οικόπεδο αγοραίας αξίας 205.000 λιρών κατά το 2007.
Δηλώνει επίσης ότι κατέχει μερίδιο σε 23 περίπου ακίνητα (οικόπεδα, χωράφια, κατοικία) στην κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας, αγνώστου αξίας, τα οποία της μεταβιβάστηκαν μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει