επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

950

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο. Εκτός από καλό είναι και θερμό, για να μας θυμίζει το μακρύ καυτό ελληνικό καλοκαίρι.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της 3ης Σεπτέμβρη φαντάζει και είναι πολύ μακρινή. Οι γραμμές τις αχνές, σχεδόν ξεθωριασμένες και ο εμπνευστής της, Ανδρέας Παπανδρέου, ανήμπορος από εκεί ψηλά ν’ αντιδράσει.

ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ του ομνύουν τώρα στο όνομα της μεγάλης Κεντροαριστεράς και διαγκωνίζονται για την ανάληψη της προεδρίας του νέου πολιτικού φορέα, που φιλοδοξεί να μπει τουλάχιστον σφήνα στη νομή της εξουσίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ δεν είναι ακριβώς επίγονος, αλλά θέλει να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός νέου μεγάλου προοδευτικού κινήματος. Γι’ αυτό και το βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, βρίθει θεατρικών στοιχείων και παραπέμπει στην πάλαι ποτέ εκπομπή του, «Πρωταγωνιστές»!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αλιβιζάτου που έχει πάρει στα σοβαρά την εκλογική διαδικασία ανακοίνωσε χθες ότι ο κάθε ψηφοφόρος πρέπει να πληρώσει το πολύ τέσσερα ευρώ για να προσέλθει στις κάλπες.

ΠΟΣΟ διόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή, που εκτός των άλλων δεν διαθέτει και υποψηφίους για τις νομαρχιακές που πλήρωναν από την τσέπη τους τις «εγγραφές- πακέτο» για να εξασφαλίσουν την εκλογή τους σε υψηλή σειρά στα όργανα του ΠΑΣΟΚ!

ΦΩΤΙΕΣ άναψαν οι δηλώσεις του Νίκου Τόσκα για το πυροσβεστικό σώμα, το οποίο χαρακτήρισε ως τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου, που χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε ποτέ επιχειρησιακό σχέδιο.

ΠΑΝΤΩΣ και επί ΣΥΡΙΖΑ ο μηχανισμός έχει προβλήματα, παρά την αυτοθυσία των πυροσβεστών. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι, όμως, δεν φταίνε ποτέ για την έλλειψη σχεδιασμού και μέσων. Και αν κάποτε έφταιγε ο… στρατηγός άνεμος, τώρα φταίνε οι προηγούμενοι.

ΚΑΙ ΑΝ η αρχική επιλογή του Κώστα Γαβρόγλου είχε συνοδευτεί με θετικά σχόλια, ο υπουργός Παιδείας βάλθηκε να μας διαψεύσει. Ειδικά στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει αλλάξει τόσες απόψεις που κυριολεκτικά έχει… γαβρώσει την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ νομοθετεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο ακυρώνει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού πρόκειται για χωριστές εξουσίες. Όταν όμως η διαφωνία αφορά στην πληρωμή των συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ, την οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλοκάρει, τότε υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό.

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει