ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

270

Αυτός ήταν ο στόχος της ανάρτησης
Πριν τον ρωτήσουν έσπευσε να απαντήσει για το κείμενό του στο facebook αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες από το Ηρακλειο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, το κείμενο το έγραψε μόνος στο πλαίσιο των διακοπών του «από καρδιάς», γνωρίζοντας πως μπορεί να δεχτεί και μεγάλη κριτική. Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε ωστόσο, στόχος του ήταν να αρχίσει ένας διάλογος που θα συνεχίσει με παρεμβάσεις και απώτερο σκοπό τη σημαντική μείωση των τροχαίων.

Συλλογή υπογραφών κατά του αεροδρομίου
Σε λιγότερο από 20 ημέρες ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις για το αεροδρόμιο Καστελλίου από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Περιφέρειας Κρήτης, προφανώς για τη διαδικασία της σύμβασης παραχώρησης. Κι όμως εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής παλεύουν ακόμα για τη ματαίωση του έργου και καλούν κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο να κάνουν πίσω σ’ έναν καταστροφικό, όπως τον χαρακτηρίζουν, σχεδιασμό. Μάλιστα συλλέγουν και υπογραφές, που κοντεύουν να φτάσουν τις χίλιες. Επίσης αύριο στις 18:30 το απόγευμα τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη της πεδιάδας οργανώνουν λαϊκή συνέλευση, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Καστελλίου. Στη συνέλευση εκτός των άλλων θα συζητηθούν ο συντονισμός και ο προγραμματισμός των ενεργειών των πολιτών της περιοχής ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη.

Χαλάρωση και κοροϊδία
Ποιος στις χάρες μας, τώρα που χαλαρώνουν περαιτέρω τα capital control! Από χθες κιόλας οι μηνιαίες αναλήψεις τμηματικά ή εφάπαξ, μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 1.800 ευρώ. Διασκεδάζω αλήθεια και με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, αλλά και με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που κάνοντας την ετήσια σούμα βγάζει μείον τη δυνατότητα των συνολικών αναλήψεων κατά 240 ευρώ. Το ζητούμενο είναι πόσοι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μηνιαίες αναλήψεις 1.800 ευρώ; Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε.

Αν κάνεις κριτική στον υπουργό να προσέχεις…
Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη πάλι αυτή η ιστορία με τον υπουργό Εξωτερικών. Η επιστολή που έστειλε ο κ. Κοτζιάς διά του δικηγόρου του στον καθηγητή Βερέμη που τον εγκαλεί για πολιτικές κρίσεις που είχε διατυπώσει σε συνέντευξή του στους Financial Times, χωρίς μάλιστα καμία αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού, προκαλεί πολλές απορίες. Σε ερώτηση γραμμένη με ύφος έμμεσης απειλής, ο δικηγόρος ζητά να πληροφορηθεί αν το δημοσίευμα αποδίδει όντως τις απόψεις του κ. Βερέμη ή έχει παραποιηθεί, προφανώς γιατί θεωρείται αδιανόητο να έχει τολμήσει κάποιος να ασκήσει κριτική εναντίον της κυβέρνησης! Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή η επιστολή ζητά ωμά από τον καθηγητή να προβεί σε δήλωση φρονημάτων, αφού η δική του αναφορά δεν περιέχει καμία αιχμή για πρόσωπα παρά μόνο αξιολογικές κρίσεις για τη σημερινή πολιτική κατάσταση. Πώς να το εκλάβει κανένας όλο αυτό; Ως απόπειρα τρομοκράτησης; Όπως έκανε και στο παρελθόν με το γνωστό περιοδικό, τόσο με την αγωγή του όσο και με την επιμονή του να εισπράξει το ποσό που του επιδικάστηκε, αλλά και με όποιον ασκεί την παραμικρή κριτική.

Πάλι τα ίδια…
Επανέρχεται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου στην περυσινή εισήγησή της για μεταφορά του Νηπιαγωγείου της Επισκοπής στο Σγουροκεφάλι, με το σκεπτικό ότι οι αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου της Επισκοπής, όπου συστεγάζεται το Νηπιαγωγείο, δεν επαρκούν. Η Πρωτοβάθμια καλεί τώρα το Σύλλογο διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής ν’ απαντήσει αν οι αίθουσες επαρκούν. Παρεμπιπτόντως το εν λόγω σχολείο έχει τις μεγαλύτερες σε διαστάσεις αίθουσες από τα περισσότερα σχολεία του νομού, αλλά και δικό του χώρο από δωρεά για να κάνει επέκταση, εφόσον απαιτηθεί.
Η συζήτηση για τη μεταφορά του Νηπιαγωγείου δίχασε πέρυσι την τοπική κοινωνία και καλό θα ήταν να μην ανοίξουν νέες πληγές, που δύσκολα επουλώνονται. Εφόσον το βασικό κριτήριο για τη λειτουργία ενός σχολείου, νηπιαγωγείου εν προκειμένω, είναι ο αριθμός των μαθητών, σταματά κάθε άλλη συζήτηση, διότι η συνέχισή της εκλαμβάνεται εκ του πονηρού.

Οι νάρκες της Φώφης
…Αλλά με τη Φώφη τι γίνεται, ρώτησα έναν ακόμη από τους «παλιούς» που ξέρουν τι γίνεται;
«Παίζει κι εκείνη με ισχυρό μηχανισμό. Αλλά νομίζω ότι έχει ναρκοθετήσει τα πάντα για να είναι…κερδισμένη» μου έλεγε.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η Φώφη πάει για να κερδίσει και να γίνει επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τότε «όλα θα είναι καλά, οι πάντες πρέπει να ομονοήσουν κάτω από την ηγεσία της».
Κι αν δεν κερδίσει; Τότε έχει έτοιμο το σενάριο το οποίο θα λέει «δεν είναι δυνατόν στο όνομα μιας κοινής προσπάθειας να διαλύσουμε τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει»!
Ωραίο σχέδιο, αλλά θα την αφήσουν;

Ποιοι είναι αντίπαλοι
Μπορεί στην Κρήτη να έχει ένα προβάδισμα φανερό, λόγω καταγωγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά έχει και…αντιπάλους. Κυρίως κάτι παλιούς νεολαίους, που ήδη έχουν γράψει και αιχμηρά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Έχει επίσης κάποιους ακόμη που δεν τον βλέπουν με καλό μάτι λόγω…Βενιζέλου- κι αυτοί προέρχονται από το κομμάτι του Γιώργου Παπανδρέου το οποίο μεν είναι μικρό, αλλά κάπως…φανατισμένο σε σχέση με τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν. Τι θα στηρίξουν όσοι δεν στηρίξουν τον Ανδρουλάκη από την Κρήτη; Ένα κομμάτι τους θα πάει με τη Φώφη, αν και δεν της «έχουν εμπιστοσύνη», όπως μου έλεγε κάποιο στέλεχος. Αλλά ένα κομμάτι θα στηρίξει και Καμίνη, κυρίως από την πλευρά Παπανδρέου, ίσως και Ραγκούση.

Με χειροκροτήματα
Αθόρυβα έφθασε στην αίθουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατεβαίνοντας από την πίσω σκάλα του Altantis κι όχι από την κεντρική είσοδο. Παρ’ όλα αυτά έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και ζεστές χειραψίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε και θετικά σχόλια για τη γραβάτα του, η οποία στην τηλεόραση ίσως να μην «έγραφε» τόσο έντονα, αλλά ήταν εντυπωσιακή.

Υποδειγματικά μέτρα
Λέμε για τον Κυριάκο, λέμε για την εκδήλωση των τροχαίων, να πούμε όμως και μια κουβέντα για τους ανθρώπους πίσω από την εκδήλωση. Γιατί όσοι έχουν βρεθεί πολλές φορές σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, μπορούν και να κρίνουν ότι τα μέτρα από πλευράς Αστυνομίας που σχεδιάστηκαν για την επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν υποδειγματικά και πολύ καλά οργανωμένα. Αλλάζουν τα πράγματα και στην Αστυνομία. Κι είναι ασφαλώς ευχάριστο.

Προβάρουν κοστούμια
Η αλήθεια είναι ότι σχολιάστηκε έντονα η μαζική προσέλευση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Atlantis με αφορμή την εκδήλωση για τα τροχαία ατυχήματα. Και πολλοί έσπευσαν να πουν ότι άρχισαν και πάλι στελέχη να προβάρουν κοστούμια και να ετοιμάζονται για εκλογές.
Παρ’ όλα αυτά, η αίσθηση που έμενε στους «έμπειρους παρατηρητές» ήταν διαφορετική. Διότι ο Κυριάκος – και προς τιμήν του – δείχνει πως έχει βάλει τα πράγματα σε άλλη σειρά και πως είναι έτοιμος να επιλέξει και να επιβραβεύσει αυτούς που εργάζονται κι όχι αυτούς που προβάρουν κοστούμια. Θα το δείξει η πορεία…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει