επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

874

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και… σαν έτοιμοι από καιρό. Να υποδεχτούμε σιγά σιγά τον Σεπτέμβριο! Αλλάζει ο καιρός, θα αλλάξει και η διάθεσή μας. Πάντως το Φθινόπωρο, την εποχή που αρχίζουν και τελειώνουν τα φρούτα, που λέει και η λέξη… έχει και τα καλά του! Ούτε ζέστη, ούτε κρύο, μια μελαγχολική διάθεση και προβληματισμός. Στο θετικότερο πάντα.

ΔΕΙΤΕ το και αλλιώς. Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη, όταν κάθε φύλλο είναι ένα λουλούδι, έλεγε ο Αλμπέρ Καμύ.

ΒΑΛΑΝΕ κορδέλα σε εστιατόριο στη Μύκονο οι αστυνομικοί που δεν έκοβε αποδείξεις. Και αμέσως μετά η κορδέλα έφυγε. Φυσικά εξαιτίας του… αέρα. Τι ερώτηση;

ΟΤΑΝ ακούς τον Αλέξη να μιλάει για επενδύσεις είναι σαν να ακούς τον Κυριάκο να λέει για την ανάγκη ενίσχυσης κοινωνικής πολιτικής. Τέτοια συνέπεια και σταθερότητα.

ΠΑΝΤΩΣ όταν είδα τον Αλέξη να πηγαίνει στην ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, θυμήθηκα το γνωστό ανέκδοτο με τον Τζιβιτζιδίκη. Βγαίνει και σε έκδοση… Πάπα.

ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΣΕ πάντως ο Θεοδωράκης: «Χρήσιμη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην «Παπαστράτος», σαν πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς και της παραγωγής, αυτόν που μέχρι πρόσφατα λοιδορούσε».

ΕΛΠΙΖΩ ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα εξασφαλίσει τον Κουμπέ και τη λειτουργία του. Θα είναι πραγματικά ντροπή να μείνει έτσι κλειστό..

ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ τουρίστρια δεν ήθελε να πληρώσει τον ταξιτζή στα Χανιά γιατί χρωστάμε στη χώρα της. Μπορείς να το πεις και… σύνηθες.

ΑΛΛΑ όπως λέει και μια φίλη «πρόκειται για ψυχωτική που έμεινε στο ράφι, παίρνει αντικαταθλιπτικά από τα 18 της και την αράζει με μπίρες στην TV, ενώ διαβάζει καθημερινά με ευλάβεια την BILD και σίγουρα αρμέγει όλες τις κοινωνικές παροχές που προσφέρει η Γερμανία, χωρίς να δουλεύει.» Υπερβολές;

ΤΕΤΟΙΟΥΣ, πάντως, να πετάνε παραουριές έχουμε και στην Ελλάδα. Υπάρχουν και δικοί μας που λένε ότι… δεν χρωστάμε! Πάτσι, λοιπόν, στους παράωρους.

ΜΠΟΡΟΥΝ κάποιοι να σταματήσουν τη μετονομασία της Κνωσού σε Μητσοτάκη; Δεν είμαι τόσο σίγουρος, αν και ο δήμος πρέπει να τα λάβει όλα υπόψιν του. Εννοείται ότι δεν έγινε ο αντίστοιχος χαμός με τον Ανδρέα Παπανδρεου.

Ο ΓΑΛΛΟΣ πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι μια «δικτατορία» προσπαθεί να επιβιώσει, σε μια από τις πλέον έντονες καταδίκες της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από έναν ευρωπαίο ηγέτη. Τώρα που θα έρθεις στην Ελλάδα θα σε…φτιάξει ο Αλέξης!

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει