ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

337

ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης πήγε σε παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού στη Σύλλαμο

Το μικρό εξαγωγικό θαύμα!
Ενθουσιάστηκε που είδε από κοντά την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου να επιμένουν ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος μαζί με την πρόεδρο του Δ.Δ. Βασιλειών, κα Χρυσούλα Κωστάκη, πήγε σε παραγωγούς επιτραπέζιου σταφυλιού στη Σύλλαμο, τώρα που ο τρύγος είναι στο φόρτε του!
«Ένας τόπος ιδιαίτερου κάλλους που παράγει ένα μοναδικό προϊόν (επιτραπέζιο σταφύλι), μια μικρομεσαία υπερσύγχρονη εξαγωγική μονάδα αγροτικών προϊόντων και σπουδαίοι αγρότες που καλλιεργούν χρόνια τώρα και μεταφέρουν τη βαθιά γνώση από γενιά σε γενιά,συνθέτουν μια ισχυρή παραγωγική βάση με σημαντικά εξαγωγικά αποτελέσματα.
Διακόσιες νταλίκες γεμάτες τυποποιημένα (με τις πλέον εξελιγμένες συσκευασίες) σταφύλια θα διοχετευτούν στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και θα επιστρέψει συνάλλαγμα για να δώσει εργασία σε δεκάδες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής.
Το μικρό αυτό εξαγωγικό θαύμα στηρίζεται στην επιμονή, την αγάπη των παραγωγών στη γη και τα προϊόντα τους» τόνισε ο αντιδήμαρχος.

“Είναι ένα τόσο μικρό κορίτσι, που είμαι η μαμά της”
Για το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και τη σχέση της με τη διευθύντρια του γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
«Είναι ένα γραφείο πρωθυπουργού. Είναι σαν να είναι το Μαξίμου. Θεωρώ ότι βοηθάει. Υπάρχει η κα Νοτοπούλου. Δεν έγινε για να ελέγξει το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Είναι το αυτί και το μάτι του πρωθυπουργού. Δεν με απαξίωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. Σίγουρα στην αρχή ήθελα να δω και εγώ πώς θα λειτουργήσει και το αντιμετωπίσαμε με προβληματισμό, όμως δεν αίρονται οι αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ».
Ερωτηθείσα για τη σχέση της με τη κα Νοτοπούλου, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης σημείωσε πως δεν υπάρχει συγκρουσιακή σχέση μεταξύ τους. «Είναι ένα τόσο μικρό κορίτσι, που είμαι η μαμά της. Δεν προσπαθώ να την καπελώσω. Προσπαθεί να εκπροσωπήσει όσο γίνεται πιο επάξια το έργο που της ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι λίγο να εκπροσωπείς πρωθυπουργό».

Εργαζόμενοι – γιατροί σαν… ήρωες
Μπορεί ο Πολάκης να λέει τα δικά του για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο καθένας μας να γνωρίζει καλά ποια είναι η αληθινή εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς να χρειάζεται κανέναν … δικηγόρο. Η κατάσταση όμως στην προχθεσινή εφημερία της Μαιευτικής του Βενιζελείου, δείχνει τις πραγματικές ελλείψεις αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλουν κάτω από αντίξοες συνθήκες οι γιατροί.
Μέσα σε απόλυτο χάος, με ασθενείς στην αναμονή και… εργάτες που έφτιαχναν δάπεδα μέσα στη νύχτα, γιατροί και νοσηλεύτριες αντιμετώπισαν ένα πολύ δύσκολο κι έκτακτο περιστατικό με απόλυτο επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Αν έφθανε στο νοσοκομείο την ώρα που αντιμετωπιζόταν το συγκεκριμένο περιστατικό, κάποιος μη γνώστης της κατάστασης, δεν θα μπορούσε με τίποτα να πιστέψει πως το προσωπικό κάτω από τέτοιες συνθήκες παρακμής παράγει τέτοιο έργο ποιότητας.
Κι αν κάτι οφείλει να αναγνωρίζει η όποια κυβέρνηση, δεν είναι το πολιτικό της έργο, αλλά ο υπερβάλλων ζήλος ανθρώπων που ακόμα βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Μία αντίδραση και πολλές αλήθειες
Έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια που ξεκίνησε στο διαδίκτυο, κυρίως, για το θέμα της μετονομασίας της Κνωσού σε οδό Μητσοτάκη. Και ήταν κάτι που το είχα προβλέψει, ότι δηλαδή δεν θα περνούσε τόσο εύκολα μια τέτοια απόφαση του δήμου Ηρακλείου, αν και κάθε απόφαση της διοίκησης δεν εξαρτάται από μια τάση ή μια ομάδα πολιτών. Εκτός κι αν καταφέρει να αποδείξει ότι είναι πλειοψηφία.
Κι όσοι αντιδρούν έχουν επιχειρήματα. Κυρίως για τη σχέση της πόλης με τον αείμνηστο πρωθυπουργό, καθώς δεν ήταν και η καλύτερη πολιτική σχέση. Αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα, διότι η πόλη έχει δώσει ονόματα σε δρόμους για ανθρώπους και προσωπικότητες που δεν είχαν ούτε σχέση ούτε επαφή- άλλοι εχθρική στάση όντως. Για τον Μητσοτάκη δεν μπορείς να το πεις αυτό.
Και δύο παρατηρήσεις: Πράγματι, για την οδό Ανδρέα Παπανδρέου δεν υπήρξαν αντιδράσεις. Πολιτικώς αναμενόμενο λόγω της λατρείας που είχε το Ηράκλειο και η Κρήτη στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτή την αντίδραση για τον Μητσοτάκη πρωτοστατούν και ορισμένοι από την αριστερά, η οποία δεν θα έκανε… κιχ αν ήταν άλλος στην προεδρία της ΝΔ, π.χ. ο Μεϊμαράκης. Τότε θα προτεινε η ίδια δρόμο για τον Μητσοτάκη (με τον οποίο παραδοσιακά είχε καλές σχέσεις και το 1989 επισφραγίστηκαν…) για να τη… σπάσει στους άλλους.

Είναι απατεώνες!
Μην είμαστε κώτσοι! Την προσοχή των πολιτών στο Ηράκλειο εφιστούν οι εκπρόσωποι της εθελοντικής ομάδας “Κίτρινη Αποστολή”, καθώς διαπιστώθηκε ότι επιτήδειοι κυκλοφορούν στην πόλη “πουλώντας λαχνούς και χρησιμοποιώντας το όνομα της ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ”
Τα άτομα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα, κι όποιος έχει σχετικές πληροφορίες να ενημερώσει την “Κίτρινη Αποστολή” και την Αστυνομία.

Ποιος παππούς…
Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε η ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύα Καϊλή, για το σχόλιο ότι τον παππού της είχαν σκοτώσει «κομμουνιστές εγκληματίες» επανέρχεται και κάνει διευκρινίσεις.
Η Εύα Καϊλή απάντησε σε χρήστη του Facebook που της απευθύνει το ίδιο ερώτημα, σημειώνοντας ότι αναφερόταν στον πρώτο σύζυγο της γιαγιάς της.
«Το ’43 ο πρώτος σύζυγος της γιαγιάς μου και πατέρας 2 κοριτσιών. Δεν υπήρχε ανακρίβεια.. προκατάληψη υπάρχει και δολοφονίες χαρακτήρων στο όνομα της δικής τους αριστεράς… Σταματάω τη συζήτηση με εκείνους που δήθεν τον γνώριζαν και τον χαρακτήρισαν, μάλιστα, για να δικαιολογήσουν τη δολοφονία, και τώρα ψάχνουν να δουν αν υπήρξε»…

Για την εικόνα
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, που εμφανίζουν τη διευθύνουσα σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού να πετά εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, τον Δεκαπενταύγουστο.
Αφορμή για τη διενέργεια της έρευνας στάθηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, οι οποίες εμφανίζουν την κ. Γιαννακόπουλου να αντιδρά στην ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στα γραφεία των υπαλλήλων. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για στοχοποίησή της.

Διαφωνία του βουλευτή
Ενδιαφέρουσα παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης:
“Ο στοιχειώδης σεβασμός στην ελληνική ιστορία και την ιστορία της Κρήτης απαιτεί ιστορικοί δρόμοι, όπως αυτός που συνδέει το κέντρο του Ηρακλείου με την Κνωσό (η γνωστή σε όλους λεωφόρος Κνωσού) και το κέντρο του Ηρακλείου με το αεροδρόμιο (η γνωστή σε όλους λεωφόρος Ικάρου), να μείνουν έξω από κάθε μετονομασία υποταγμένη σε οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες”.

Γκέτο;
Μα στην Αγία Τριάδα τι συμβαίνει; Μαθαίνω πως κάτοικοι που ζουν χρόνια στην περιοχή καταγγέλλουν ότι φοβούνται να προσεγγίσουν ακόμα και τα σπίτια τους, λόγω της «γκετοποίησης» που υπάρχει κι έχει δημιουργήσει μια κατάσταση άνευ προηγούμενου.
Οι κάτοικοι αναφέρουν πως δέχονται ακόμα και απειλές για τη ζωή τους στην περιοχή, ότι έρχονται αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής, ενώ δηλώνουν ότι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι απέναντι σε μια κατάσταση που βιώνουν για πρώτη φορά. Μήπως κάποιος αρμόδιος να κοιτάξει το θέμα και τη σπουδαιότητα των καταγγελιών;

Με τον χαβά του
Οδός Μινωταύρου, Τρίτη μεσημέρι. Ο κόσμος βγαίνει στα μπαλκόνια από τις φωνές. Εξοργισμένος πολίτης επιτίθεται λεκτικά σε όργανο της Δημοτικής Αστυνομίας, όχι γιατί βεβαίωσε παράνομη στάθμευση του οχήματός του, αλλά γιατί όφειλε να βεβαιώσει παραβάσεις σε όλη την πόλη προτού τον γράψει.
«Θα βγάλω φωτογραφίες και από εκεί και από εκεί και από εκεί και θα σας βγάλω στα κανάλια, γιατί δεν κάνετε τη δουλειά σας σωστά» φώναζε μαινόμενος ο δημότης, που όμως δεν αρνούνταν την παράβασή του.
Στιγμές καθημερινότητας για τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και τραγέλαφου, σε μία χώρα, όπου ο καθένας, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα και σημαντικά λάθη κάνει, είναι έτοιμος μονίμως να δείξει με το δάχτυλο αυτόν που κάνει περισσότερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει