ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ο βαθμός σου; Μία “ανάσα” πριν το 3…

642

Ο τότε υπουργός Παιδείας, κ. Νίκος Φίλης, είχε εξαγγείλει ο, τι και τώρα ο διάδοχός του, κ. Κώστας Γαβρόγλου

Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ; Μία ακόμα προαναγγελία- φούσκα ή πραγματικότητα σε λίγα χρόνια; Δηλαδή σήμερα δεν είναι ελεύθερη, όταν τμήμα ΤΕΙ της Λευκάδας ετοιμάζεται να υποδεχτεί φοιτητή με βαθμό κάτω από 3, δηλαδή η κόλλα του στις εξετάσεις ήταν κάτι περισσότερο από… λευκή;
Μία ματιά στο περσινό ένθετο της «Π» για τις εξετάσεις αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι ο τότε υπουργός Παιδείας, κ. Νίκος Φίλης, είχε εξαγγείλει ό,τι και τώρα ο διάδοχός του, κ. Κώστας Γαβρόγλου, ανακοινώνει: το τέλος, δηλαδή, των εισαγωγικών όπως τις γνωρίζαμε.
Μετά από τις δηλώσεις ότι ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ πρέπει να αλλάξει, χωρίς να καταργηθούν οι εξετάσεις, ο κ. Γαβρόγλου χθες είπε πως «τον Σεπτέμβρη θα έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο λύκειο, αλλά δεν απαντάω στο αν έχω έτοιμο σχέδιο για το νέο εξεταστικό σύστημα».

Ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ανέφερε ότι επιθυμία του υπουργείου είναι η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνεται μέσω του απολυτηρίου του λυκείου, η κυβέρνηση θέλει «να ανοίξει η διαδικασία και να μην κρίνεται από μια στιγμή(…). Πρόθεσή μας είναι να απενεχοποιήσουμε αυτή τη βδομάδα των εξετάσεων, που όλα κρίνονται για τα παιδιά μας».

«Οπωσδήποτε για τις σχολές υψηλής ζήτησης ένας τρόπος επιλογής, εξετάσεις, διαγωνισμός, θα υπάρχει…», δήλωσε και ομολόγησε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει σε καμία συγκεκριμένη πρόταση αφού, όπως είπε, θα υπάρξει διάλογος με όλους τους εμπλεκομένους.
Γεγονός είναι ότι σε δύο βδομάδες και κάτι από σήμερα τα σχολεία ανοίγουν και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους υποψήφιους , οι οποίοι για άλλη μια χρονιά θα «ριχτούν» στη μάχη των πανελλαδικών, όπως λέει και το κλισέ που χρησιμοποιείται σε όλα τα ΜΜΕ.

Δίπλα τους οι γονείς θα αγωνιούν, οι καθηγητές θα αγωνίζονται να κάνουν τη δουλειά τους με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και αφού όλη αυτή η προσπάθεια ολοκληρωθεί, τον Αύγουστο του 2018 θα ακούμε για αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει