Οδική ασφάλεια στο Μαλεβίζι

169

Την οδική ασφάλεια μέσα στα σχολεία φέρνει από την επόμενη σχολική χρονιά ο Δήμος Μαλεβιζίου.
Η πρωτοβουλία που λαμβάνει η δημοτική Αρχή έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Ειδικότερα, ο Δήμος Μαλεβιζίου αρχίζει μια συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τις σχολικές επιτροπές, τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλα τα σχολεία του Δήμου, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη με τον Γιάννη Λιονάκη και στελέχη της δημοτικής Αρχής, με αντικείμενο την οργάνωση των ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη για την πρόσκληση και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια.
«Το ότι η οδική ασφάλεια είναι πρωτίστως θέμα παιδείας, είναι κοινός αποδεκτό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης για να προσθέσει:

«Με την πρωτοβουλία μας αυτή και τη συνεργασία με τον Γιάννη Λιονάκη και τον Σύλλογο Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α. αποσκοπούμε στο να ενημερώσουμε σωστά και υπεύθυνα τα νέα παιδιά του Δήμου μας, την επόμενη δηλαδή γενιά των οδηγών, για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την ασφαλή οδήγηση. Ευελπιστούμε ότι με αυτές τις ενημερωτικές εκδηλώσεις θα μπορέσουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν τους κινδύνους που κρύβονται στον δρόμο και το ότι η ριψοκίνδυνη οδήγηση μπορεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου να μετατραπεί σε τραγωδία».

Ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόθεση η δημοτική Αρχή να αντικαταστήσει την πολιτεία, διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου οφείλει να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Μ. Αντωνογιαννάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μ. Παπαδομανωλάκης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γ. Ντουλάκης και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Α. Φραντζεσκάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει