ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ… ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ

199

Καταργήθηκαν οι ποινές για τα επεισόδια στις εξέδρες!
Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της ΦΙΦΑ και της ΠΔΕ της ΕΠΟ να απαλείψουν από τον νέο πειθαρχικό κώδικα, τις διατάξεις που αφορούν στα «μεμονωμένα» και τα «εκτεταμένα» επεισόδια. Πλέον, με βάση αυτήν την απόφαση τα επεισόδια στην εξέδρα και η φθορά ξένης περιουσίας παύουν να συνιστούν παράβαση του πειθαρχικού κώδικα, κάτι που δεν ισχύει ούτε στη ΦΙΦΑ ούτε στην ΟΥΕΦΑ και επί της ουσίας αφήνει τις ομάδες ατιμώρητες για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στις εξέδρες! Μια απόφαση που πρέπει να δούμε κατά πόσο θα σταθεί από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ…
Μ.Β.

Ενιαίος ο ΚΑΠ για την απουσία γιατρού
Τέλος στο αλαλούμ με τις συνέπειες που έχουν τα σωματεία όταν ματαιώνονται αγώνες λόγω έλλειψης γιατρού, βάζει ο νέος ΚΑΠ. Με το άρθρο 16, η υποχρεωτική παρουσία γιατρού είναι ευθύνη της γηπεδούχου σε κάθε αγώνα όλων των πρωταθλημάτων από τη Σούπερ Λίγκα έως και το παιδικό. Ο αγώνας δηλαδή δεν ξεκινάει χωρίς γιατρό και οι ποινές για την γηπεδούχο είναι χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών. Αν παρ’ όλα αυτά ξεκινήσει ο αγώνας χωρίς γιατρό, ο διαιτητής πάει κατευθείαν στην πειθαρχική. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αντιγραφή της σχετικής διάταξης της ΟΥΕΦΑ που έστω και με καθυστέρηση έφθασε στη χώρα μας… Με λίγα λόγια δικαιώθηκε (και) ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, αντιπρόεδρος στην ΕΠΣΗ Χάρης Βαβουρανάκης που επέμενε για χρόνια.
Μ.Β.

Με κόσμο η Ομόνοια στο Ηράκλειο
Με ναυλωμένη πτήση θα ταξιδέψει η Ομόνοια στο Ηράκλειο, για το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον ΟΦΗ, καθώς υπήρξε σημαντική ανταπόκριση από φιλάθλους της κυπριακής ομάδας για κράτηση θέσης στο αεροσκάφος. Μια χαρά ταξιδάκι είναι αυτήν την εποχή στην Κρήτη για τους Κύπριους που ούτως ή άλλως δεν βλέπουν πια συχνά την ομάδα τους να αγωνίζεται μακριά από το νησί της Αφροδίτης.
Μ.Β.

Διευκρίνιση
Προσπαθεί να τακτοποιήσει οικονομικά την ΠΑΕ – ΟΦΗ ο Φώτης Τσάλος και ως γνωστόν έχει δώσει μέχρι τώρα αρκετά χρήματα στην ομάδα. Γι’ αυτό όταν βγήκε η πληροφορία ότι ο Κώτσιος κάλυψε από μόνος του τα έξοδά του στο Καρπενήσι, ο πρόεδρος “κοκκίνησε” από τον… θυμό του και έσπευσε να δώσει διευκρινιστική απάντηση. Τη δεχόμαστε.
Α.Π.

Γεμίζουν τα ταμεία!
Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ενισχύει ακόμα περισσότερο το πρεστίζ του Ολυμπιακού, αλλά γεμίζει και με χρήματα τα “ερυθρόλευκα” ταμεία, καθώς το οικονομικό κέρδος “αγγίζει” μίνιμουμ τα 29 εκατ. ευρώ! Κάθε ομάδα στα γκρουπ πριμοδοτείται με 12,7 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, από το market pool, ο Ολυμπιακός θα εισπράξέι ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στους ομίλους, όλο το ποσό που αντιστοιχεί στη χώρα μας, το οποίο έφτασε τα 16.134.000 ευρώ, τη σεζόν 2015-2016. Ο σύλλογος θα έχει λαμβάνειν 1,5 εκατ. ευρώ σε κάθε νίκη στους ομίλους και 500.000 ευρώ σε κάθε ισόπαλο αποτέλεσμα.

Δεν αλλάζουν κατηγορίες
Στα ίδια τοπικά πρωταθλήματα όπου αγωνίστηκαν και πέρσι, θα παραμείνουν φέτος οι θυγατρικές ομάδες του Εργοτέλη. Τόσο οι Νέοι (Α2), όσο και τα Κανάρια (Β’) με το Μαρτινέγκο (Γ’) είχαν δικαίωμα ανόδου στις επόμενες κατηγορίες, όμως το απεμπόλησαν για λόγους που είναι απολύτως κατανοητοί κι έχουν να κάνουν κυρίως με την καλύτερη αξιοποίηση των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται. Άλλωστε η φιλοσοφία που διέπει εξαρχής αυτά τα συγκροτήματα είναι μακριά από τον στυγνό πρωταθλητισμό που ορισμένοι προσπάθησαν πέρσι να διοχετεύσουν στο Μαρτινέγκο.
Μ.Β.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει