Έκλεισε το θέμα της ονοματοδοσίας για τον Μητσοτάκη

2.009

Έκλεισε, όπως μαθαίνω (και βλέπω στη “Διαύγεια”) το πρώτο και ίσως δυσκολότερο μέρος της εύρεσης δρόμου στο Ηράκλειο, που θα πάρει το όνομα του αειμνήστου Κ.Μητσοτάκη. Μετά το πρώτο διαμέρισμα, και το 4ο διαμέρισμα απεφάνθη ότι η λεωφόρος Κνωσού, στο πρώτο τμήμα από την Όαση στον Αγιο Κωνσταντίνο μπορεί να μετονομασθεί σε Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Είναι αλήθεια ότι η συνεδρίαση στο διαμέρισμα αυτό ήταν… έντονη και πέρασε με οριακή πλειοψηφία 5-4.

Τώρα θα πάει η απόφαση στην Αποκεντρωμένη για να εγκριθεί. Και δεν θα είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν διαφωνίες και από παρατάξεις όπως η «Πρωτοβουλία». Στο μεταξύ θα πρέπει βέβαια να συμφωνήσει και η τοπική ΝΔ, από την οποία ακούστηκαν γκρίνιες και φωνές από ορισμένους που έβλεπαν ως καλύτερη λύση να μετονομαστεί ολόκληρη η παραλιακή! Αυτό βέβαια δεν το συζητά κανένας σοβαρά, δηλαδή να αλλάξει δρόμος που… έχει Βενιζέλο και να γίνει δρόμος με… «Μητσοτάκη». Μου φαίνεται δύσκολο, αν όχι αδύνατο.

Πάντως, ο δήμαρχος κ.Λαμπρινός αναμένεται να συναντηθεί με τη ΝΟΔΕ, θα τους ενημερώσει και θα διερευνήσει τις προθέσεις τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει