Νεκρός ο μακελάρης

302

Νεκρός έπεσε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη Γιουνές Αμπουγιακούμπ, από πυρά Ισπανών αστυνομικών στην περιοχή Σουμπιράτς.
Οι ισπανικές αρχές έφθασαν στον δράστη, ο οποίος είχε σκορπίσει τον θάνατο στον πεζόδρομο Ραμπλάς στη Βαρκελώνη, μετά από ανθρωποκυνηγητό το οποίο διήρκησε περισσότερα από δύο εικοσιτετράωρα.

Από την αρχή οι αρχές είχαν υποθέσει πως οδηγός του λευκού βαν της επίθεσης ήταν ο μαροκινής καταγωγής τρομοκράτης Γιουνές Αμπουφιακούμπ, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους τέσσερις καταζητούμενους μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη. Η αστυνομία κατάφερε να φθάσει στο δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης εξαπέλυσε πυρά εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα μέσα από την ανταλλαγή πυροβολισμών αρχικά να τραυματιστεί και στη συνέχεια να πέσει νεκρός.

Με βάση πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα El Pais, τον τρομοκράτη αναγνώρισε μία γυναίκα, η οποία και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης ήταν ζωσμένος με γιλέκο αυτοκτονίας.

Η αστυνομία αρχικά επιβεβαίωσε ότι σκότωσε έναν άνδρα στην περιοχή Σουμπιράτς, αλλά δεν έχει διευκρινίσει αν πρόκειται για τον Γιουνές Αμπουγιακούμπ. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ζώνη που φορούσε ο ύποπτος ήταν πραγματικά παγιδευμένη με εκρηκτικά ή αν ήταν ψεύτικη, όπως εκείνες που φορούσαν οι τρομοκράτες που σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Καμπρίλς.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε ένα ρομπότ προκειμένου να πλησιάσουν με ασφάλεια στον ύποπτο.
Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, επιβεβαίωσε πως ο νεκρός στην περιοχή Σουμπιράτς, είναι ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στη Ραμπλάς, στο κέντρο της Βαρκελώνης, Γιουνές Αμπουγιακούμπ.
Ο εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας ενημέρωσε επίσης ότι η ζώνη που φορούσε ο Αμπουγιακούμπ και απειλούσε να ανατιναχθεί, ήταν ψεύτικη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει