Ο Μυλοπόταμος πρέπει να αποκτήσει ξανά ζωή…

748

Έναν Μυλοπόταμο που θα αναπτυχθεί περισσότερο και θα διεκδικεί περισσότερα. Αυτό ζήτησαν κι αυτό εξέφρασαν ως επιθυμία ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Βουλής και τοπικοί φορείς, μιλώντας στο 32ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Μάμα Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.
«Μόνο με ενότητα μπορούμε να πάμε μπροστά στην δύσκολη συγκυρία που περνούμε» επισήμαναν μεταξύ άλλων στους χαιρετισμούς τους οι φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και οι οργανωτές του συνεδρίου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση της Πολιτείας στον τομέα των υποδομών της ανάπτυξης.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στα θέματα του Μυλοπόταμου τόνισε ότι με ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην ετήσια συνάντηση της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης Μυλοποταμιτών, που πλέον έχει καθιερωθεί ως ένας αξιόλογος θεσμός για την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Ο κ Αρναουτάκης μιλώντας στο συνέδριο με θέμα “Χρηματοδοτικά εργαλεία τη νέα προγραμματική περίοδο” αναφέρθηκε στα έργα ανάπτυξης του νησιού στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και στα χρηματοδοτικά κίνητρα όπως: στις νέες τεχνολογίες και την έρευνα, την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κ.ά.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Κρήτης, είπε ότι αυτές είναι συμφωνημένες από όλους μέσα από ένα κοινό και αρραγές διεκδικητικό πλαίσιο χρηματοδοτήσεων και αφορούν την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στη βάση της πρότασης που κατέθεσε η Περιφέρεια Κρήτης για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, αλλά και σχετικά με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Επίσης ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα θέματα ενέργειας, διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και στην υλοποίηση της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης.

Στο συνέδριο, παράλληλα, με τον περιφερειάρχη μίλησε ο Μιχάλης Σαρρής, αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ με θέμα “Ο Άγιος Μάμας διαχρονικά, κομμάτι μιας περιοχής με προοπτικές ανάπτυξης».
Επίσης στο συνέδριο μίλησε ο Δημήτρης Παττακός, διευθυντής του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ με θέμα “Δυνατότητες χρηματοδοτήσεων από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER” και ακολούθησαν τοποθετήσεις-παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στο αγωνιστή Μιχάλη Πρινάρη, μοναδικό επιζώντα από τους εκτελεσθέντες στο «Γουρνόλακο» το έτος 1943. Επίσης έγινε απονομή βραβείων στα καθαρότερα χωριά της πρώην Επαρχίας Μυλοποτάμου και τέλος διενεργήθηκε κλήρωση για τρία δημοτικά σχολεία της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου που θα λάβουν το ποσό από 2.000 ευρώ, δωρεά του Μυλοποταμίτη επιχειρηματία στην Αμερική Γιώργου Σιγανού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει