Προσφυγή από τους εργαζόμενους στην Ευρώπη

208

Η κατάρρευση του συγκροτήματος Μπόμπολα είχε άμεσες παρενέργειες και στο πρακτορείο διανομής εφημερίδων και περιοδικών Ευρώπη. Προχθές έγινε γνωστό ότι από την ανώνυμη εταιρεία κατήγγειλαν τις συμβάσεις όλων των εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους και 15 εργαζόμενοι του Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να τους καταβληθεί ούτε ευρώ για αποζημίωση.

Οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου δια της συνηγόρου τους, Ευτυχίας Κατσαρού, κατέθεσαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για προσωρινή επιδίκαση απαίτησης και συντηρητικής κατάσχεσης. Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την αίτηση και εξέδωσε προσωρινή διαταγή για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ. Η συζήτηση της κύριας υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 22 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου «έχουμε επίσης πληροφορηθεί ότι ενώ η διοίκηση προετοίμαζε τις καταγγελίες των συμβάσεών μας και στην ουσία τη διακοπή της δραστηριοποίησης της, αφού απέστειλε καταγγελίες σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλα τα υποκαταστήματα της στην Ελλάδα, προ μηνός μετέφερε το ποσό των 800.000 ευρώ στην Ανώνυμη εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ» η οποία κατέχει και ποσοστό 10,9% των μετοχών της καθ’ ής αφού αμφότερες ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», προφανώς η ρευστότητα που υπήρχε στα χέρια της καθ’ ής μεταφέρθηκε ώστε να μην εμφανίζονται χρήματα τα οποία θα μπορούσαμε να δεσμεύσουμε στους λογαριασμούς της ώστε να αποπληρωθούν οι αποζημιώσεις λόγω της απροειδοποίητης απόλυσης μας.

Με αυτό το δεδομένο είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει η καθ’ ής και όλα τα χρηματικά ποσά που διατηρούν επί μέρους υποκαταστήματα της τα οποία και θα εξανεμίσει με σκοπό να μην μπορούμε να εξεύρουμε χρήματα για να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις μας. Όπως επίσης και ότι κινητή και ακίνητη περιουσία διαθέτει είναι βέβαιο ότι θα εκποιήσει ή υποθηκεύσει και γενικά θα αλλοιώσει την περιουσιακή της κατάσταση με σκοπό εμείς να βρεθούμε προ τετελεσμένων και να μην λάβουμε κανένα ποσό τελικά ως αποζημίωση.

Επιπρόσθετα όλοι εμείς είμεθα μισθοσυντήρητοι έχοντας οικογένειες και ανήλικα παιδιά που εξαρτώνται για την επιβίωσή τους και τη διατροφή τους από εμάς και ως εκ τούτου πρέπει να επιδικασθούν προσωρινά σε μας τα ποσά των αποζημιώσεων μας ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε για κάποιο διάστημα και έως την εξεύρεση άλλης εργασίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει