“Όχι” στις ελαστικές σχέσεις εργασίας “

151

Όχι” στις ελαστικές σχέσεις εργασίας λέει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που ζητά μόνιμο προσωπικό και όχι εργαζόμενους με μπλοκάκι. Το σωματείο σημειώνει: “Οι δηλώσεις που έγιναν στα Ανώγεια περί αντιμετώπισης του προβλήματος των επικουρικών εργαζομένων (γιατρών και λοιπού προσωπικού) και των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, στα πρότυπα αντιμετώπισης των συμβασιούχων των δήμων, επιβεβαιώνουν αυτό που το σωματείο έλεγε εδώ και καιρό.

Πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να μονιμοποιήσει όλους όσοι εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις αλλά ετοιμάζεται να πετάξει το μπαλάκι στις διοικήσεις των νοσοκομείων που αναλόγως τα έσοδα τους (από την πώληση των υπηρεσιών στους ασθενείς – πελάτες) θα προκηρύσσουν θέσεις εργασίας με βάση τα έσοδα των νοσοκομείων.

Οι υπόλοιποι θα δουν το δρόμο της απόλυσης. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η λύση που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελών επιχειρηματικών μονάδων» που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας τους από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία, αμφισβητώντας επί τις ουσίας την εξασφάλιση της μισθοδοσίας των υπάλληλων προοπτικά από το κράτος”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει