Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πτωτικές τάσεις στην Σοφοκλέους

206

Ούτε μία μέρα δεν κράτησε η “επίσκεψη”, του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 840 μονάδες, με τους profit takers να παίρνουν πίσω ό,τι έκτισαν οι αγοραστές την Τετάρτη, επαναφέροντας τον γενικό δείκτη στα γνώριμα πεδία των 830 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,23% κλείνοντας στις 832,06 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 844,23 (+0,35%) και 829,97 μονάδων (-1,48%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 37,6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 36,6 εκατ. τεμάχια.

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης το ΧΑ κρατούσε υπό έλεγχο τις χαμηλές ρευστοποιήσεις, τελικά οι πωλητές, κατάφεραν γερό πλήγμα κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, επαναφέροντας τον γενικό δείκτη στις 830 μονάδες. Όπως φαίνεται οι 830 μονάδες είναι το επίπεδο όπου η πλειονότητα των επενδυτών δραστηριοποιείται στην καρδιά του Αυγούστου και όπου επιτυγχάνεται η ισορροπία των προσδοκιών και των ανησυχιών.

Η αγορά παλινδρομεί πέριξ αυτού από τις αρχές του μήνα, ανήμπορη να λάβει τάση λόγω έλλειψης εσωτερικής ειδησεογραφίας, ωστόσο το ΧΑ έδειξε ότι παραμένει σε “σύνδεση” με τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αφενός κινήθηκαν σε ρυθμούς κατοχύρωσης κερδών καθώς επηρεάστηκαν αρνητικά από την πτώση του ευρώ κάτω από τα 1,17 δολάρια.

Στις διεθνείς αγορές σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι αμερικάνικες μετοχές, μετά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και την ανεργία και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ουάσιγκτον. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διολισθαίνει έναντι του δολαρίου στο 1,17 ενώ στα εμπορεύματα το πετρέλαιο υποχωρεί αντίθετα με το χρυσό που ενισχύεται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει