ΤΟΜΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ενημέρωση για τις συμβάσεις ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

249

Ενημέρωση αναφορικά με το μέλλον των συμβάσεων των γιατρών που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για την πλήρωση των θέσεων οικογενειακών γιατρών των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) ζητά από τον υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Ο σύλλογος ρωτά εάν προβλέπεται αλλαγή ή κατάργηση των συμβάσεων από τον Σεπτέμβριο ενώ σημειώνει: “Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι το σύστημα αυτό με τους συμβεβλημένους ιατρούς και τα εργαστήρια θωράκισε την υγεία των πολιτών στα χρόνια της κρίσης. Όσο για την αδυναμία και την ανεπάρκεια του συστήματος, σίγουρα δεν φταίνε οι γιατροί. Μια επίσκεψη στα ιατρεία ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες του μήνα θα σας πείσει.

Εάν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι η αποτυχία, οι ελλείψεις του συστήματος οφείλονται στους γιατρούς, θα ήταν τουλάχιστον ειλικρινές από μέρους σας να απαλλάξετε τους συμβεβλημένους ιατρούς από τη χρεοκοπημένη και αποτυχημένη σύμβαση το συντομότερο, ώστε να μειωθεί και η συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι έχουμε μόνο (!!) έξι μήνες καθυστέρηση. Αναμένουμε την απάντησή σας, για να προγραμματίσουμε τον τρόπο εξυπηρέτησης των ασθενών μας στα ιδιωτικά μας ιατρεία” καταλήγει η επιστολή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει